Politolog Souleimanov k Sýrii: Putin nebude chtít ztratit tvář, takže...

06.10.2015 22:55

Europoslankyně Dita Charanzová (ANO) a politolog FSV UK Emil Aslan Souleimanov v úterních Událostech, komentářích České televize hodnotili ruské angažmá v Sýrii. Souleimanov vyjádřil názor, že Rusku v této zemi hrozí druhý Afghánistán, a to i proto, že si ruský prezident Vladimir Putin nebude moci dovolit ztratit tvář.

Politolog Souleimanov k Sýrii: Putin nebude chtít ztratit tvář, takže...
Foto: Archiv TN
Popisek: Obrázky ze Sýrie před 20 lety

„Jakmile jednou Rusko do konfliktu v Sýrii vstoupilo, nemůže se jen tak stáhnout. Naopak bude muset stupňovat svou přítomnost v Sýrii... Já si myslím, že v horizontu několika let hrozí Rusku v Sýrii druhý Afghánistán,“ míní politolog Souleimanov. Vojenská přítomnost Ruska v regionu se bude v Rusku posilovat i v okamžiku, kdy půjde o pověst ruského prezidenta Vladimira Putina, který nebude chtít ztratit tvář.

Charanzová doplnila, že ruská akce v Sýrii jen navazuje na to, co se děje v posledních měsících a letech. Podobně riskantním krokem bylo např. obsazení Krymu. EU podle europoslankyně vyzývala Rusko, aby se v Sýrii více zapojilo, ale v koordinaci s USA i EU, což se bohužel nestalo. V tomto politickém tlaku prý EU neustane. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…