Politologové: "Nejlepší ministr školství" Dobeš měl být odejit už dávno

21.03.2012 22:07

POLITOLOGOVÉ Dobešův odchod je jen zástěrka a politické divadlo, shodují se někteří politologové. Josef Dobeš podle nich v pozici ministra školství naprosto selhal a místo šéfa resortu měl podle jejich názoru opustit už dávno.

Politologové: "Nejlepší ministr školství" Dobeš měl být odejit už dávno
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Josef Dobeš

„Být ministrem školství v českých poměrech není jednoduchá věc a pan Dobeš svou práci obzvláště nezvládal,“ vyjádřil se politolog Bohumil Doležal pro agenturu Mediafax. Podle něho Josef Dobeš výrazně poškodil image celé vlády a jeho rozhodnutí opustit svou pozici prý rozhodně nikdo nelituje. „Na svůj úkol nestačil a měl odejít nebo být odejit už dávno. Rozhodně ho litovat nikdo nebude, možná jen pan prezident Klaus, pro kterého to byl jeden z nejlepších ministrů školství,“ doplnil Doležal.

Že Dobeš svou roli nezvládal bylo podle politologů jasné delší dobu. Jeho odchod je prý pouze divadlo, aby se z odcházejícího ministra mohl stát kritik situace.

„Řekl bych, že je to takový útěk vpřed. Věci veřejné to hrají na rozpad koalice tak rok před volbami, aby odvrátily pozornost od svého tragického vládního angažmá,“ uvedl pro Mediafax politolog Zdeněk Zbořil.

Ministr školství Josef Dobeš na středečním jednání vlády oznámil, že následující den hodlá odstoupit. Rozhodl se tak po ostrém sporu s předsedou vlády Petrem Nečasem o tvrdých víc než dvoumiliardových úsporách v jeho rezortu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…