Polovina černochů v USA žije mnohem hůře, než naše cikánská komunita, udeřil Zeman. Ale ten druhý Zeman

29.06.2015 17:17

Senátor Jaroslav Zeman (ODS) odpověděl na svém profilu na ParlamentníchListech.cz dotazům několika čtenářů, které se týkaly xenofobních názorů o občanech České republiky.

Polovina černochů v USA žije mnohem hůře, než naše cikánská komunita, udeřil Zeman. Ale ten druhý Zeman
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Romský festival v Chánově

Podle Zemana jsou v naší společnosti dvě roviny obyvatel. První rovina je prý v rozdělení na křesťany a muslimy. „Nám blízkým křesťanům pomáháme, aniž si to uvědomujeme,“ myslí si a poukazuje na přijímání přistěhovalců z východní části Evropy. Druhou rovinou jsou podle něj ekonomičtí uprchlíci z muslimského světa, se kterými nemáme nic společného.

„Je pouze otázkou času, kdy v ČR budeme svědky teroristického činu,“ věští senátor nepříjemnou budoucnost a ptá se sám sebe, zdali si někdo pamatuje na nějaký zfanatizovaný útok křesťanů na muslimy. „Česká republika by se měla chovat odpovědně ke svým občanům,“ naznačil, jaké zájmy by měla hájit Sobotkova vláda.

Ve druhé odpovědi reagoval senátor na zveřejněné zprávy amerického ministerstva zahraničí, podle kterého Česká republika stále diskriminuje romskou menšinu v řadě oblastí. „Naštěstí nejsme součástí USA, tak si jejich ministerstvo může psát, co chce,“ napsal a dodal, že polovina černochů v USA je na tom podle něj hůře než naše „cikánská“ komunita. „O sociálních dávkách raději ani nemluvě,“ zlobí se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…