Pomáhal zabít Usámu. Teď lomí rukama: „Čína nás zničí!“

05.05.2023 11:15

Američtí republikáni bijí na poplach. Kvůli ambasadorovi, který se stará o nábory nových rekrutů pro americké námořnictvo. Ambasador vystupuje jako nebinární osoba, která v armádě zastupuje zájmy LGBT osob a své názory navíc sděluje na čínské sociální síti TikTok, kterou administrativa Spojených států považuje za nebezpečnou. Elitního vojáka, který se zúčastnil operace proti Bin Ládinovi, vystupování tohoto ambasadora rozpálilo doběla.

Pomáhal zabít Usámu. Teď lomí rukama: „Čína nás zničí!“
Foto: z internetu
Popisek: cold war 2

Anketa

Jste pro větší zdanění piva a vína?

15%
79%
hlasovalo: 17872 lidí
Stejně jako česká armáda a mnohé další armády na světě, se i armáda Spojených států potýká s personálním podstavem a shání nové rekruty. Týká se to i amerického námořnictva, které se pokouší oslovit všechny skupiny občanů prostřednictvím tzv. ambasadorů, kupříkladu přes sociální sítě.

Podle opozičních republikánů je však s náborovou kampaní námořnictva spojen velký problém. Jedním z náborářů námořnictva je totiž voják Joshua Kelley, důstojník 2. třídy, který vystupuje také jako drag queen, čili jako muž, který se líčí a převléká za ženu. Používá přezdívku „Harpy Daniels“, který využívá sociální síť TikTok. Síť, kterou považuje za nebezpečnou prezidentská administrativa Joea Bidena, protože jde o čínskou síť, která může sbírat obrovské množství údajů o mnoha Američanech.

Joshua Kelley se podle amerického armádního časopisu Hvězdy a pruhy identifikuje jako nebinární a sám sebe označuje za zastánce LGBTQ komunity v armádě. Při oznámení ambasadorství Kelley uvedl, že to bude příležitost podělit se o osobní zkušenosti s námořnictvem se svými sledujícími na sociálních sítích.

A právě proto opoziční republikáni bijí na poplach.

„Vzhledem k tomu, že Čína kompromitovala osobní údaje 21 milionů federálních zaměstnanců, mohla by (Komunistická strana Číny) dokonce použít stejné techniky mikrotalkingu používané při náboru k cílení na prověřené pracovníky (námořnictva), jejich rodiny a blízké kontakty,“ napsala tento týden skupina republikánských senátorů v dopise ministrovi námořnictva Carlos Del Torovi. „Podstatné je, že námořnictvo by nemělo podporovat používání TikToku, aplikace zakázané na zařízeních ministerstva, na osobních zařízeních příslušníků služby nebo jejích ‚ambasadorů‘.“

Senátoři rovněž žádají Del Tora, aby zdůvodnil, proč námořnictvo spolupracovalo s influencerem na sociálních sítích, který zveřejňuje „chování a aktivity, jež mnozí Američané považují za nevhodné“.

Senátoři by prý proto rádi věděli, zda námořnictvo USA schvaluje vystupování svých ambasadorů na sociálních sítích a zda schvalují, že se jeden z jejich ambasadorů zapojuje do drag queen show. „Taková činnost není vhodná pro propagaci na profesionálním pracovišti nebo v armádě Spojených států,“ uvedli senátoři.

Vedení námořnictva zatím na dotazy a výzvy senátorů nijak nereagovalo.

Na sociální síti Twitter se však přihlásil o slovo dlouholetý americký člen komanda SEALs, který při pohledu na tuto kauzu bouchl do stolu.

„V pořádku. Americké námořnictvo nyní využívá poddůstojnického námořníka Drag Queen jako náboráře. Je hotovo. Čína nás zničí. Tak to máte, námořnictvo. Nemůžu uvěřit, že jsem bojoval za tyhle kecy,“ napsal na twitteru.

Naštvaný příslušník SEAL promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…