Pomoc pro zasažené tornádem nesmí být jen symbolická. SPD prosazuje dostatečné odškodnění

29.06.2021 19:37 | Ze sítí

„Prosazujeme dostatečné odškodnění občanům, kteří byli postiženi tornádem. Pomoc nesmí být jen symbolická,“ uvedl Tomio Okamura ve svém pravidelném videu na Youtube, ve kterém také připomněl, že poslanci SPD mezi sebou ihned vybrali částku téměř 200 tisíc korun, kterou Okamura předal viceprezidentovi Komory velitelů dobrovolných hasičů Jánu Chlebovi, kteří pomáhají odstraňovat škody v postižených obcích

Pomoc pro zasažené tornádem nesmí být jen symbolická. SPD prosazuje dostatečné odškodnění
Foto: archiv L. Španěl
Popisek: Na jižní Moravě v obci zasažené tornádem

Poslanci SPD za Jihomoravský kraj Lubomír Španěl, Lucie Šafránková a Jan Hrnčíř také ihned vyrazil na místo a nakoupili za své peníze potřebný materiál. „Jelikož jsme zaznamenali od našich členů obrovský zájem o pomoc a solidaritu ve formě zasílání peněžitých prostředků postiženým osobám a obcím, doporučili jsme jim jako politické hnutí, aby tak učinili na stávající oficiální veřejné sbírky,“ uvedl Okamura a zároveň přiznal, že jsou připraveni svolat mimořádnou schůzi Sněmovny. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
„Abychom projednali způsoby jednorázového odškodnění v případě, že vláda nenajde potřebné miliardy korun ve svých rezervách, aby tak bylo učiněno přesunem z jiných rozpočtových kapitol státního rozpočtu,“ dodává. 
 

Anketa

Má Robert Šlachta vaši důvěru?

56%
37%
hlasovalo: 16628 lidí
Předseda hnutí SDP následně ve svém videu pozval voliče na Český jarmark SPD 2021. Termíny zveřejní během července a v období od srpna do září navštíví všech 14 krajských městech. 
 
„Chceme pro naše občany kvalitní české potraviny za přijatelné ceny a odmítáme předražený odpad z EU. Podle slov nového předsedy Agrární komory Jana Doležala zemědělcům vadí, že řetězce prodávají zboží s větší marží, zatímco zemědělcům platí stále stejné peníze. Podle květnového průzkumu mezi 191 členy komory se setkala s nekalými praktikami většina zemědělců, přičemž třetina členů uvedla, že jsou vůči nim uplatňované nespravedlivé postupy pravidelně,“ uvedl. 
 
„Nabídli jsme našim zemědělcům a farmářům možnost prodávat jejich produkty za přiměřené ceny. Všeho zboží bude dostatek,“ slíbil Okamura.  
 
 

reklama

autor: Barbora Richterová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …