Pomozte nám, než bude pozdě! V německém městě řádí agresivní uprchlíci, rvou se, ženy se bojí chodit ven. Starostka volá o pomoc

15.10.2016 20:17

V německém městě Garmisch-Partenkirchen už přestávají zvládat problémy s uprchlíky. Dosud se zdálo, že asi třicetitisícové město ležící u hranic s Rakouskem, asi 100 kilometrů na jih od Mnichova, migrační vlnu zvládá. Sociálnědemokratická starostka Sigrid Meierhoferová však bije na poplach a žádá naléhavou pomoc od zemské bavorské vlády. Jinak prý bude ve městě zle.

Pomozte nám, než bude pozdě! V německém městě řádí agresivní uprchlíci, rvou se, ženy se bojí chodit ven. Starostka volá o pomoc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Spolkové republiky Německo

Starostka Sigrid Meierhoferová (SPD) napsala bavorské vládě jednoznačný dopis, který si opravdu nelze vykládat různými způsoby. Město na jihu Německa volá o pomoc. Text dopisu uveřejnil Garmisch-Partenkirchen / Murnauer Tagblatt a převzal ho server Merkur.de. Politička v něm vládní politiky z CSU – partnerské strany německé kancléřky Angely Merkelové – upozorňuje, že v posledních týdnech se výrazně zhoršila situace v uprchlickém středisku Abrams a pokud se něco nezmění, město bude nuceno zcela zastavit přijímání nových běženců.

V tuto chvíli ve středisku žije asi 250 žadatelů o azyl, přičemž 150 z nich jsou původem Afričané, čtyři pětiny ubytovaných tvoří svobodní mladí muži. V okolních městech je prý situace obdobná. V okolí azylových středisek se prý zhoršuje bezpečnostní situace. Ve středisku Abrams i v jeho okolí policie zaznamenala rostoucí agresivitu migrantů. Množí se rvačky a rostou škody na majetku. Pokud se něco nezmění, mohou do města přestat jezdit turisté a to by byla katastrofa, protože turistický ruch představuje pro občany v regionu zásadní zdroj příjmů.

Středisko navštívil také zástupce šéfa policie Thomas Holzer a uznal, že v ubytovacím středisku opravdu nastává složitá situace. „Černoši chtějí mít poslední slovo. Chtějí mít nejlepší přístup k internetu a zabírají si nejlepší pokoje,“ popsal panující poměry. Přiznal, že zdejší policisté jsou velmi vytížení. Pachatelé násilností jsou přemisťováni do jiných zařízení. Na sociálních sítích dokonce kolují zmínky o tom, že došlo k sexuálnímu útoku v ubytovacím zařízení Abrams, ale policie to odmítá potvrdit.

Především ženy zaměstnané v pohostinství se prý bojí po setmění vycházet ven, ale obavy vyjadřují i další obyvatelé města. Starostka Garmisch-Partenkirchenu proto žádá o pomoc zemskou vládu, než bude situace ještě horší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…