Ponížení Lipavského: Nora Fridrichová zasahuje. Na Mynáře se prý chystají s pomstou

18.12.2021 8:41

„Magistr, é pardon, bakalář Jan Lipavský,“ dopustil se při jmenování vlády přeřeku kancléř Vratislav Mynář. Moderátorka pořadu 168 hodin ČT se po této epizodě zamyslela nad tím, co se asi s Mynářem stane, až přijde o svůj kancléřský post.

Ponížení Lipavského: Nora Fridrichová zasahuje. Na Mynáře se prý chystají s pomstou
Foto: Repro ČT24
Popisek: Nora Fridrichová ke kauze "Prymula na fotbale"

V pátek dopoledne jmenoval prezident Miloš Zeman téměř celou vládu Petra Fialy (ODS). Stalo se tak v Lánech. Ačkoli ještě minulý týden oznamoval přes svého mluvčího Jiřího Ovčáčka národu, že v žádném případě nejmenuje piráta Jana Lipavského ministrem zahraničí, mimo jiné proto, že má jen bakalářský vysokoškolský titul a žádný vyšší, nakonec prezident otočil a Lipavského jmenoval.

Kancléř prezidenta Vratislav Mynář si však přece jen neodpustil šťouchnutí do Lipavského. U každého ministra důsledně jmenoval jejich tituly a když došel k Lipavskému, nejprve mu chybně přisoudil titul magistra, poté se opravil a připomněl, že Lipavský je jen bakalář.

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17529 lidí

„Magistr, é pardon, bakalář Jan Lipavský pověřený řízením ministerstva zahraničí,“ zaznělo doslova od Mynáře.

Moderátorka pořadu 168 hodin Nora Fridrichová přešla do protiútoku a zamyslela se nad tím, co se asi tak s Vratislavem Mynářem stane, až Miloš Zeman nebude prezidentem a podnikatel z Osvětiman přijde o svůj kancléřský post.

„Co vím, tak Vratislav Mynář má spoustu nepřátel, lidí, co ho upřímně nenávidí. Ne za to, že by byl významným, ale za malost, se kterou dává na odiv svou současnou pozici. Až z ní odejde, hodně lidí se mu bude chtít pomstít, nebude to mít snadné, Vráťa“ konstatovala.

Co se asi stane s Vratislavem Mynářem?

Ceremoniálu jmenování vlády se neúčastnil jen budoucí lidovecký ministr zemědělství Zdeněk Nekula, protože se momentálně nalézá v covidové karanténě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…