Poslanci ČSSD chtějí prodloužit lhůtu na vydání majetku církvím na jeden rok

10.03.2014 12:06

O půl roku chtějí prodloužit lhůtu, kterou má stát na vydání majetku církvím, sociálnědemokratičtí poslanci. Informoval o tom server iDnes.cz s tím, že ČSSD tak chce zabránit případným chybám, které by byly nevratné. Návrh se nejprve bude projednávat se zbývajícími stranami vládní koalice.

Poslanci ČSSD chtějí prodloužit lhůtu na vydání majetku církvím na jeden rok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Foldyna

„Panovala na tom v klubu většinová shoda. Kolega Jaroslav Foldyna byl pověřen, aby o tom jednal se zástupci ostatních stran koalice. Naším cílem totiž je, aby nebyl návrh jen předložen, ale byl také přijat," citoval server šéfa ústavně právního výboru sněmovny Jeronýma Tejce (ČSSD).

V současnosti  je lhůta na posouzení žádostí církví dlouhá šest měsíců. Pokud by byl návrh poslanci schválen, měly by příslušné orgány, tedy například Státní pozemkový úřad, na posouzení jeden rok.

Server s odvoláním na Tejce také uvedl, že sociální demokraté by měli návrh podat, i kdyby shodu v koalici, že návrh podají poslanci všech tří vládních stran, nenašli.

Cílem sociálních demokratů prý je, aby byl návrh přijat ve zrychleném režimu a začal platit dříve, než úřadům vyprší půlroční lhůta. Církve a náboženské společnosti musely své návrhy přihlásit do konce loňského roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …