Poslanci budou moci navrhovat přesuny peněz v návrhu rozpočtu

03.12.2014 6:15

Sněmovna dnes bude dál projednávat návrh státního rozpočtu pro příští rok. Poslanci budou moci ve druhém čtení navrhovat přesuny peněz v rámci rozpočtu, jeho základní údaje včetně stomiliardového schodku už dolní komora schválila. O konečné podobě rozpočtu by měla rozhodovat za týden.

Poslanci budou moci navrhovat přesuny peněz v návrhu rozpočtu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve sněmovně se projednával vládní návrh zákona o státním rozpočtu ČR na rok 2015

Několik případných změn se už ve sněmovním systému objevilo. Například místopředsedkyně komory Jaroslava Jermanová (ANO) chce navrhnout přesun 300 milionů korun na filmové pobídky. Vladislav Vilímec (ODS) patrně navrhne podpořit částkou 100 milionů korun rozvoj a obnovu regionálního školství.

Sociální demokrat Jeroným Tejc by mohl žádat přesun 35 milionů korun na platy nových 86 vyšších soudních úředníků pro posílení dohledu nad exekutory. Zvýšení částky na péči o krajinu o 50 milionů korun hodlá prosazovat občanský demokrat Jan Zahradník.

Sněmovní rozpočtový výbor doporučil už dřív přesunout v rozpočtu celkem 1,9 miliardy korun. Navrhl například přidat miliardu korun na podporu sportu, další peníze chce přidat ministerstvu kultury na hudební festivaly. Také navrhl přesunout 180 milionů korun z rozpočtové rezervy na krytí vyšších platů ústavních činitelů, soudců a státních zástupců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tisíce Kč jen za procházku. Chorvati v létě pořádně přitlačí

8:44 Tisíce Kč jen za procházku. Chorvati v létě pořádně přitlačí

Chystáte se letos v létě do Chorvatska? Pak si připravte nemalý finanční obnos i v případě, že budet…