Poslanci by dnes měli jednat o vztazích s Izraelem

17.06.2020 6:12

Debata o česko-izraelských vztazích by měla být jedním z témat dnešní sněmovní schůze. Poslanci se zřejmě budou věnovat novinovému článku tří českých ministrů zahraničních věcí, kteří kritizovali izraelské plány na anexi židovských osad na Západním břehu Jordánu. Poslanci by měli také schvalovat novelu, která zlepší informovanost klientů bank, nebo nový zákon, který má pomoci řešit daňové spory v EU.

Poslanci by dnes měli jednat o vztazích s Izraelem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Debatu o česko-izraelských vztazích ve Sněmovně vyvolal článek současného ministra Tomáše Petříčka (ČSSD) a dvou jeho předchůdců, Lubomíra Zaorálka (ČSSD) a Karla Schwarzenberga (TOP 09). Uskutečnění izraelských plánů na anexi židovských osad na Západním břehu Jordánu by bylo podle nich byl porušením mezinárodního práva. Článek kritizovali prezident Miloš Zeman a premiér Andrej Babiš (ANO). Podle poslankyně ODS Jany Černochové text poškodil vzájemné vztahy a oslabil pozici Izraele.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…