Poslanci by měli Bártu a Škárku ignorovat, navrhuje komentátor LN

14.04.2012 11:31

Předpoklad, že se poslanci Vít Bárta a Jaroslav Škárka vzdají svého mandátu, je pošetilost rovná výzývání exhibicionistů k neodhalování. Napsal to Martin Zvěřina ve sloupku Lidových novin.

Poslanci by měli Bártu a Škárku ignorovat, navrhuje komentátor LN
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Začátek soudního řízení s Vítem Bártou, Oldřich Chudoba v popředí

Každému je jasné, že lidé jako Bárta a Škárka nepatří do sněmovny. Dost jednoznačně jejich chování zhodnotil soudce Jan Šott. Ve sněmovně by neměla být ani Kristýna Kočí.

Všichni poslanci jsou poškozeni tím, že se ocitli s Bártou a Škárkou v jednom pytli

Pokud neexistuje páka, která by takové lidi zbavila mandátu, měl by se v politické elitě probudit smysl pro čest a spravedlnost, píše Zvěřina v LN.

„Vždyť kdo jiný než členové parlamentu by měl být výběrem toho nejlepšího, co společnost vydala, příkladem nám obyčejným občanům? Jsou přece poškozeni všichni zbývající poslanci, protože se ocitli s Bártou a Škárkou 'v jednom pytli',“ poukazuje Zvěřina.

Politici by měli odsouzené poslance ignorovat a znechutit jim práci v parlamentu

Poslanci by se mohli smluvit a minimálně odsouzené poslance ignorovat. Od pozdravu až po jakoukoli i nepolitickou spolupráci. Možná by tak Škárkovi a Bárotvi znechutili práci  parlamentu a zbavili by se jich.

Politici by to měli udělat už proto, aby vyvrátili názor některých voličů: „Kradou všichni a v politice jsou jen pro peníze, ideály se jim hodí jen před volbami a jinak na ně kašlou, když předvádějí, že to či ono 'nejde'. Před zákonem jsou ostatní politici čistí jen proto, že se nedostali před pořádný soud.“

Měli by to odmítnou jistý druh chování někteří pro to mají poslední příležitost, myslí si Zvěřina v LN.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…