Poslanci by mohli začít jednat o zdanění náhrad církvím

28.02.2018 6:22

Sněmovna by se dnes mohla dostat k úvodní debatě o zdanění finančních náhrad, které dostávají církve každoročně od státu za majetek nevydaný v restitucích. Navíc by mohla začít projednávat ústavní novelu o zavedení přímé volby starostů a hejtmanů.

Poslanci by mohli začít jednat o zdanění náhrad církvím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na programu sněmovny byl mimo jiné návrh zákona o celostátním referendu z pera SPD. Pošlou ho poslanci do druhého čtení?

Poslanci by měli podle schváleného programu projednávat v prvním čtení senátní daňovou novelu, podle níž by část investičních fondů ztratila daňové zvýhodnění. Odpoledne by se měli zabývat poslaneckými návrhy na změkčení zákona o střetu zájmů. Poslanci STAN chtějí, aby se lidé mohli dostat do registru majetkových přiznání výhradně na základě individuální žádosti. Jiná předloha by vyňala neplacené komunální politiky z povinnosti majetková přiznání zveřejňovat.

Zdanění finančních náhrad církvím navrhla KSČM. Jde podle předkladatelů o jediný možný krok k tomu, aby byly přiměřené. Ústavní novelu o přímé volbě starostů a hejtmanů sepsali poslanci SPD Tomia Okamury.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…