Poslanci možná uzavřou druhý důchodový pilíř pro nové klienty

29.04.2015 6:17

Poslanci by dnes měli rozhodnout o uzavření fondů druhého důchodového pilíře pro nové klienty. Na programu je taky schvalování úprav exekucí, možného zvýšení nejvyšší povolené rychlosti na vybraných úsecích silnic a změn v úhradách poplatků za komunální odpad.

Poslanci možná uzavřou druhý důchodový pilíř pro nové klienty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nevalná účast poslanců při jednání poslanecké sněmovny

Důchodová novela, která znemožní vstup nových klientů do druhého důchodového pilíře, souvisí s plánem kabinetu tento systém spoření na penzi zavedený za bývalé vlády Petra Nečase (ODS) zrušit. Novela občanského soudního řádu má rozšířit a zpřesnit seznam věcí, které exekutor nesmí lidem doma zabavit, a omezit úhradu dluhů nuceným prodejem nemovitostí.

Silniční novela vedle zvýšení rychlosti na vybraných úsecích silnic prvních tříd z 90 na 110 kilometrů za hodinu předpokládá mimo jiné taky úřední přeměnu rychlostních silnic na dálnice. Podporu možná získá i návrh opoziční ODS, který umožní zvýšit rychlost na vybraných částech dálnic, a to až na 150 kilometrů za hodinu.

Předloha o místních poplatcích stanoví, že v hrazení poplatků za odpady převezmou rodiče odpovědnost za děti. Některé skupiny lidí budou od plateb osvobozeny.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…