Poslanci proberou možnost cestovat mimo EU na občanský průkaz

11.12.2012 6:46

Poslanci by dnes měli začít projednávat předlohu, podle níž by obyvatelé mohli cestovat na občanské průkazy i do některých zemí mimo Evropskou unii. V úvodním kole schvalování je také novela, jež má umožnit azylantům žijícím delší dobu v Česku cestovat po Evropské unii. Další návrh, který by dnes mohla Sněmovna projednávat, zavádí centrální elektronický registr zbraní a střeliva.

Poslanci proberou možnost cestovat mimo EU na občanský průkaz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cestovní pas

Novela zákona o cestovních dokladech reaguje na skutečnost, že některé balkánské státy umožnily po vstupu ČR do EU vstup českým občanům jen na občanský průkaz. Seznam států bude zveřejňovat ministerstvo zahraničí.

Novela zákona o zbraních a střelivu

Vládní předloha o azylu sjednocuje azylový systém České republiky a Evropské unie. Azylanti by měli dostat možnost získat po určité době pobytu postavení dlouhodobě pobývajícího rezidenta, což by jim mělo dovolit cestování po unii.

Centrální elektronický registr zbraní a střeliva by měl odstranit nepřesnosti a nepřehlednost nynější papírové evidence. Novela zákona o zbraních a střelivu také prodlouží platnost zbrojních průkazů z pěti na deset let a zlegalizuje lov některých přemnožených druhů divoké zvěře v nočních hodinách za pomocí noktovizorů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…