Poslanci projednají platby v nemocnicích i státní rozpočet

10.12.2013 6:18

Poslanci budou projednávat novelu, která stanoví poplatek 60 korun za den pobytu v nemocnici s osvobozením dětí. Na programu schůze, která začíná dnes odpoledne, jsou například také armádní předlohy a norma k regulaci předváděcích akcí. Patrně příští týden bude sněmovna schvalovat návrh státního rozpočtu pro příští rok, který předpokládá schodek 112 miliard korun.

Poslanci projednají platby v nemocnicích i státní rozpočet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přestávka v jednání poslanecké sněmovny

Novelu o poplatku za hospitalizaci navrhla vláda schválit zrychleně. Nyní lidé platí 100 korun za den, pasáž zákona ale zrušil s účinností od ledna příštího roku Ústavní soud. Poslanci patrně rychlé projednání předlohy zablokují. Například ČSSD už ohlásila, že chce i časové omezení plateb na 30 dní v roce.

Další zdravotnická norma předpokládá, že čeští občané by měli mít jako jiní občané EU možnost podstoupit plánovanou operaci v cizině. Zdravotní pojišťovna by ji uhradila v českých cenách, o souhlas by ji žádat nemuseli.

Na programu je i norma, která omezí „šmejdy“

Novela zákona o ozbrojených silách má umožnit pružnější nasazování vojáků pro záchranné práce, například v době masivních záplav. Předloha o válečných veteránech zase prodlužuje dobu, kterou musí voják strávit v oblasti válečného konfliktu, aby měl nárok na postavení veterána.

Na programu schůze jsou více než dvě desítky bodů. Patří mezi ně i norma, podle níž budou muset pořadatelé předváděcích akcí hlásit České obchodní inspekci dopředu místo konání, datum, časový harmonogram a jaké zboží budou nabízet. Stejné údaje budou muset být také na letácích, kterými organizátoři zejména seniory na tyto akce lákají. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…