Poslanec Dobeš: Zakládám hnutí, jež má ambici soupeřit s politickými stranami

03.11.2012 7:26

Poslanec a bývalý ministr školství Josef Dobeš by mohl být rozhodujícím hlasem v rozhodování o pádu kabinetu premiéra Petra Nečase (ODS). Zda vládu podpoří, ale zatím nijak komentovat nechce. Věnuje se totiž naplno svému novému uskupení, které má podle jeho slov ambici soupeřit s politickými stranami.

Poslanec Dobeš: Zakládám hnutí, jež má ambici soupeřit s politickými stranami
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Josef Dobeš

Josef Dobeš přiznává, že byť členem klubu VV stále zůstává, oproti členství ve straně, nebyl na jednání klubu už zhruba čtvrt roku. Ta totiž podle jeho slov kolidují s jeho jinými aktivitami, což je zakládání Hnutí pro sport. „Je to volnější uskupení, hnutí, které má ambici soupeřit s politickými stranami a jít do politického kolbiště,“ vysvětluje pro Právo Dobeš.

Podepíši rozpuštění Sněmovny

Stanovisko véček, že je třeba zachovat 14 a 20 procent DPH a vyšší zdanění bohatších, nechce Dobeš komentovat. „Budu se rozmýšlet nad každým pozměňovacím návrhem,“ míní pro Právo bývalý ministr školství s tím, že do úterka má ještě čas.

Jak tedy bude Dobeš hlasovat, neví, zato má jasno v případě, kdyby padla vláda. „Pokud padne vláda a dozní bouřlivý potlesk sociálních demokratů a komunistů, tak se zvednu, půjdu za šéfem klubu ČSSD Jeronýmem Tejcem a podepíši mu rozpuštění Sněmovny,“ říká a dodává, že pevně věří v dalších 119 zodpovědných. Před dvěma lety prý nešel do politiky, aby se držel židle.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…