Poslanec Dobeš naznačil, že podpoří Rusnokův tým

29.07.2013 7:36

Podle Josefa Dobeše, bývalého koaličního ministra školství (VV) a dnes nezařazeného poslance, ve sněmovně neexistuje "stojednička". Podle něj je to nedůstojná a na lanaření založená většina. V rozhovoru pro deník Právo Dobeš také říká, že s Rusnokovou vládou spíše sympatizuje.

Poslanec Dobeš naznačil, že podpoří Rusnokův tým
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-ministr školství Josef Dobeš

Bývalý ministr školství Josef Dobeš komunikuje s ostatními nezařazenými poslanci a hovoří o případné podpoře Rusnokovy vlády. „Nejsem ztracen někde v koutě. Komunikuji nejvíc s nezařazenými poslanci a společně se bavíme o tom, co se nám na situaci líbí, nelíbí a jaká je nejideálnější varianta.“ Dobeš potvrdil, že nyní se baví i o možnosti podpořit Rusnokovu vládu.

Ke jménům v Rusnokově kabinetu Dobeš uvedl: „Celý ten tým nevnímám nijak negativně. Ty laciné útoky a záminky, proč jim vyslovit 'ne' kvůli Janu Fischerovi, to beru opravdu jen jako záminku.“ Dobeš také řekl, že sleduje Rusnokovy kroky a bere je jako racionální a pragmatické.

Dobeš v Právu rovněž uvedl, že pro podporu Rusnokovy vlády si neklade podmínky. Sleduje prý ideové věci. Z rozhovoru vyplývá, že Dobešovi jde například o oblast spadající pod Ministerstvo práce a sociálních věcí. V této souvislosti hovoří o handicapovaných lidech, kteří se dostali do role žebráků a na úplný okraj společnosti. Dobeš se domnívá, že společnou řeč by mohl najít s novou vládou i v oblasti sportu a zdravého životního stylu.

„Jsem neutrální, ale spíše mírně sympatizuji s týmem, který tady je na dobu přechodnou, nemám s ním zásadní problém. Nejčistší řešení je ale rozpuštění sněmovny a vypsání voleb,“ potvrdil svůj názor Josef Dobeš.

V tuto chvíli neexistuje "stojednička"

Právě proto, že za nejrozumnější variantu považuje Dobeš rozpuštění sněmovny, hlasoval proti bývalé vládní koalici. K situaci dále pro Právo uvedl: „V tuto chvíli neexistuje 'stojednička' – to je pofidérní 'stojednička', která bude pořád někoho lanařit, a to není důstojné a je to trend kupování si někoho a korumpování.“ Země podle něj potřebuje akceschopnou vládu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…