Poslanec Huml se znovu pustil do tenistky Kvitové. Stačil k tomu jeden článek

26.01.2015 15:59

Deník Referendum zjišťoval, jestli se náhodou tenistka Petra Kvitová nedostává do střetu se zákonem, když daní své peníze v Monaku a nikoli v České republice. Poslanec Stanislav Huml, který jí velice vyčítal, že využívá daňový ráj, hned na tento článek reagoval na svém Facebooku. Doufá prý, že Kvitová dostane rozum. "Ještě má čas postupovat podle práva a danit doma," napsal Huml.

Poslanec Huml se znovu pustil do tenistky Kvitové. Stačil k tomu jeden článek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tenistka Petra Kvitová

Deník Referendum se zabývá opět obecně uznávanou a populární elitou české společnosti a tím, co svým chováním vzkazuje ostatním. K případu Kvitové server přidává informace, že je současně zaměstnankyní Centra sportu Ministerstva vnitra, a to na pozici instruktorka sportu a v prosinci 2014 dostala titul Sportovkyně roku 2014. "Tenistka tak pro českou společnost představuje více než jen neformální vzor,“ píše server.

Deník Referendum dokazuje, že Petra Kvitová z turnajů jezdí domů do Prostějova a nikoli do Monaka. A zároveň odkazuje na svou reportáž s názvem: "Petra Kvitová se usvědčuje z porušování zákona. Projde jí to?“ V ní prý deník vysvětlil, že k tomu, aby slavná a úspěšná tenistka mohla danit své příjmy nulovou daní v Monaku, potřebuje být tamní rezidentkou a zdržovat se tam krom jiného minimálně tři měsíce do roka. Podle zjištění DR se však tenistka zdržuje v ČR v Prostějově, "kde má svůj byt a kde regeneruje, sbírá síly a trénuje v klubu TK Agrofert Prostějov. Ano, TK Agrofert.“

Server ještě podrobně popisuje, co všechno zjistil o životě Petry Kvitové, nutno podotknout, že z veřejných zdrojů. Kdy se například tenistka poměrně často vyjadřuje ke svému každodennímu životu na sociálních sítích.

  • Celý text ZDE.

Huml: Pobyt naoko je prostě podvod

"Jak vidíme, nejedná se o 'exaktní důkazní materiál'. Ale obrázek života Petry Kvitové, jak nám jej prezentuje skrz sociální sítě, je takový, že Monako rozhodně není jejím domovem, že je to Česká republika. Soudíme tudíž, že o danění v Monaku by neměla být vůbec řeč,“ píše server.

"Pevně doufám, že Petra Kvitová dostane rozum a nepodlehne hloupým radám, které před rokem vyslyšela. Ještě má čas postupovat podle práva a danit doma. Výhry má zdaněny na místě a na většinu z nich se vztahuje zákaz dvojího danění, doma již daněny nebudou. I v Čechách lze dopadnout jako Becker. Pobyt naoko, jak říkají sami sportovci 'papírový', je prostě podvod. Morální stránku věci nelze nechat stranou. Není normální odmítat se podílet na důchodu svých učitelů, odmítat přispět na infrastrukturu země, kde jsem se narodil a kde chci dožít, kde žijí moji blízcí. Na infrastrukturu, kterou plně využívá,“ napsal poslanec.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…