Poslanec Pekárek má dnes nastoupit k výkonu trestu

18.02.2013 8:58

Odsouzený poslanec za ODS Roman Pekárek by měl během dnešního dne nastoupit k výkonu pětiletého trestu.Zamíří nejdříve do vazební věznice v Hradci Králové. Kam se odtud přesune, neví. Pekárkovi, který nahradil ve sněmovně jednoho z rebelujících poslanců ODS a nyní je nezařazeným poslancem, vyměřil Vrchní soud v Praze pětileté vězení za korupci. Poslanec s trestem nesouhlasí a mandát v dolní komoře si chce ponechat.

Poslanec Pekárek má dnes nastoupit k výkonu trestu
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Roman Pekárek, nový poslanec za ODS

V médiích se v minulých dnech objevila informace, že si Pekárek má odpykat trest ve věznici s nejmírnějším typem dohledu v Pouchově na okraji Hradce Králové. Pekárek ale řekl, že své cílové zařízení nezná. "To nikdo neví, protože jak jsem se dozvěděl, tam probíhá nějaká diagnostika a teprve na základě té diagnostiky nějací zodpovědní lidé rozhodnou o tom, kam ten vězeň nejlépe pasuje," podotkl.

Do vazební věznice v Hradci Králové se musí dostavit kdykoliv během pracovní doby tohoto zařízení. Dnešek je posledním dnem, kdy tak může učinit. Později by už nedodržel stanovenou lhůtu, která začala běžet převzetím soudní výzvy k nástupu do vězení.

Pozemky za úplatek

Pekárek jako bývalý kolínský místostarosta nabídl podle obžaloby podnikateli Petru Ličkovi, že zařídí za milionový úplatek prodej pozemků za nižší cenu, než se počítalo v městském rozpočtu. Pekárkovi se podle žalobce podařilo o transakci přesvědčit městskou radu i zastupitelstvo. Vlastník nyní parcely pronajímá k zemědělským účelům.

Pekárek dostal kromě pětiletého vězení za přijetí úplatku a zneužití pravomoci také pokutu 250 tisíc korun. Soud dále Pekárkovi zakázal působit v samosprávě na pět let. ODS v Kolíně mu pozastavila členství ve straně.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…