Poslanec, který hlasoval proti zrušení imunity: Bylo to polovičaté řešení

13.02.2013 23:06

Poslanec za ČSSD Miroslav Svoboda je jedním z těch, kteří nepodpořili předlohu, podle níž by zákonodárci přišli o doživotní imunitu. Svoboda však tvrdí, že toto řešení je jen polovičaté – a podporoval by raději návrh 1. místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska.

Poslanec, který hlasoval proti zrušení imunity: Bylo to polovičaté řešení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

„To, co se schválilo, mi přišlo jako něco, co podlehlo mediálnímu tlaku,“ uvedl Miroslav Svoboda v Událostech, komentářích na ČT. „Toto rozhodnutí bylo takové polovičaté,“ řekl k předloze, která nakonec Poslaneckou sněmovnou prošla.

Díky ní by zákonodárci přišli o doživotní imunitu. Svoboda by šel ale dál – omezil by imunitu pouze na případy, které se týkají projevů na půdě Sněmovny či Senátu. „To, co navrhoval kolega Kalousek, jde daleko dál a má větší logiku,“ zastal se ministra financí.

Proto prý také nehlasoval pro původní verzi zákona – přišlo mu to zbytečné. Na to ale upozorňuje místopředsedkyně VV Kateřina Klasnová. „Každá doba má své hrdiny a my máme Miroslava Kalouska,“ řekla v nadsázce.

Sama podpořila „mírnější“ návrh, protože se obávala, že 1. místopředseda TOP 09 se snaží tento návrh jen sabotovat. „Já bych se tomu ani nedivila,“ míní Klasnová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…