Poslanec obchodník: Levně nakoupené pozemky teď draze prodá státu

13.05.2012 21:10

Poslanec za ODS Václav Baštýř z Jihočeského kraje nakoupil pozemky za 6 až 8 korun za metr pod budovanou dálnicí D3. Dnes je stát potřebuje a odkoupí je od něj za patnáctkrát vyšší cenu. O případu informuje deník MF DNES.

Poslanec obchodník: Levně nakoupené pozemky teď draze prodá státu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Baštýř odmítá, že by se jednalo o spekulaci. Pozemky přitom kupoval v posledních dvou letech a na některé má ještě předkupní právo. Ředitelství silnic a dálnic ale tyto pozemky potřebuje pro stavbu.

Tvrdil, že na pozemcích bude hospodařit

"Budeme mít snahu nevykupovat celé pozemky, ale bude to o individuálním přístupu. Když to nepůjde jinak, tak koupíme od majitele celý pozemek," uvedl pro MF DNES šéf českobudějovického Ředitelství silnic a dálnic Josef Pešl.

Stát tak bude Baštýřovi za metr platit 100 korun. Lidé, od kterých poslanec pozemky koupil, se zlobí. "O ničem takovém nebyla řeč. Prostě přišel a navrhnul cenu. Ani o dálnici jsme nemluvili, jen o tom, že tam bude hospodařit," prohlásil například jeden z majitelů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…