Poslanec od Babiše zakázal, aby mu říkali "poslanče". Dnes je to nadávka, vysvětlil v rozhlase

31.10.2013 17:42

Předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek v Radiožurnálu zdůraznil, že pro babišovce je vstup do vlády až poslední možností. Prozradil také, že svým spolupracovníkům zakázal, aby ho oslovovali „pane poslanče“. Považuje to totiž za nadávku.

Poslanec od Babiše zakázal, aby mu říkali "poslanče". Dnes je to nadávka, vysvětlil v rozhlase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek

„My jsme říkali, že pro nás je priorita prosadit zákony. Pro nás rozhodně nebyla priorita jít do vlády. Chceme navrhovat ve sněmovně, pokud budeme v opozici, vlastní zákony. My se chceme chovat jako řádní hospodáři ve státě. A na tom by se s námi snad shodly i další strany,“ uvedl Faltýnek v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu .

Babišovi chybí lustrační osvědčení

Jako dlouholetý člen ČSSD si postěžoval nad situací, která v nejsilnější straně je. „Je škoda, že voliči sociální demokracie nevěděli, jaká je situace ve straně. My jsme byli obviňováni všemi, že jsme slepenec, který se neudrží, a dneska to vypadá, že naše hnutí je v tuto chvíli stabilizujícím prvkem. Mě osobně náš volební výsledek příjemně překvapil. My teď chceme jet novou tour po republice. Jsme jediní, kteří od listopadu budou jezdit za lidmi i po volbách,“ pochlubil se.

Proč ale ANO nechce do standardní koaliční vlády, Faltýnek úplně jasně neřekl. „Já si myslím, že Andrej Babiš by ze všech politiků obstál nejlíp. Do vlády se nehrne, protože vede představenstvo Agrofertu a věnuje se průserovým firmám, když to řeknu lidově,“ uvedl. A odmítl potvrdit, zda nezájem vstoupit do vlády souvisí s chybějícím Babišovým lustračním osvědčením. Připustil ale, že ke vstupu do vlády může dojít i bez předsedy. „Může to být, ano, může to být,“ poznamenal. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rodiče o tom nevědí. Co neziskovky na školách ukazují dětem

5:00 Rodiče o tom nevědí. Co neziskovky na školách ukazují dětem

Pedagogičtí pracovníci jsou povinni „poskytovat dítěti, žáku, studentovi nebo zákonnému zástupci nez…