Poslankyně Kaslová: Druhé dítě při práci. Opět bez mateřské

13.09.2011 7:59

Poslankyně Jana Kaslová z TOP 09 je opět těhotná. Její syn Jakub se přitom narodil teprve před osmi měsíci. Ani tentokrát ovšem nehodlá Kaslová odejít na mateřskou.

Poslankyně Kaslová: Druhé dítě při práci. Opět bez mateřské
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Kateřina Jacques

Kaslová se dostala do sněmovny v květnu a prakticky hned na to porodila. "Měla jsem obavu, aby si někdo nemyslel, že jsem si naplánovala, jak se dostanu do Parlamentu a hned půjdu na mateřskou. Všechny jsem ujistila, že mateřskou neplánuji," řekla poslankyně už tehdy. A na mateřskou skutečně neodešla, naopak jezdila do sněmovny hlasovat i v šestinedělí. 

Mateřskou neplánuje ani tentokrát. "Pevně věřím, že práce bude zvládnutelná i s oběma dětmi, zřejmě jim budu muset pořídit profesionální chůvu," uvedla poslankyně pro deník Blesk. Její práce je totiž prý náročná a vyžaduje mnoho volného času. "Svoji práci však mám velice ráda a rozhodla jsem se jít touto cestou dobrovolně, proto pevně věřím, že to lze zvládnout."

Mateřská by se jí jednoduše nevyplatila

Kaslová není jen řadová poslankyně, kromě dalších funkcí je i místopředsedkyní dvou výborů - mandátového a imunitního i ústavněprávního. Za to bere plat 67 tisíc korun měsíčně plus asi 30 tisíc navíc ve formě náhrad. Jít na mateřskou by se jí proto - zcela prozaicky - vůbec nevyplatilo, brala by totiž měsíčně jen 28 tisíc korun.

Mateřský příspěvek prý Kaslová věnovala charitě, podle Blesku by bylo čestnější se v takovém případě vzdát mandátu. Nutno ovšem podotknout, že z hlediska hlasování Kaslová nemá zrovna špatné statistiky - hlasovala celkem v 70 % případů.

Psali jsme:

Mateřská je plošná dávka, proto ji pobírám, hájí se Talmanová

Prezident Klaus: V ČR je mateřská nadstandardně vysoká

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…