Poslední Putinova přehlídka. Po Stehlíkové začal věštit i textař Horáček

08.05.2022 7:26

Psychiatrička Džamila Stehlíková v souvislosti s rusko-ukrajinským konfliktem prohlásila, že ruský prezident Vladimir Putin je zřejmě vážně nemocný a snaží se jen vydržet do 9. května. Nyní přichází s predikcí toho, co šéf Kremlu chystá na zítřejší Den vítězství, kdy se v Rusku ve velkém slaví konec druhé světové války, také spisovatel a textař Michal Horáček. Podle něho ruské straně „dojde dech“.

Poslední Putinova přehlídka. Po Stehlíkové začal věštit i textař Horáček
Foto: Vít Hassan
Popisek: Textař a podnikatel Michal Horáček

Pro každého je velmi těžké odhadnout, co ruský prezident Vladimir Putin v Den vítězství 9. května, co ve skutečnosti plánuje. Jistý si není ani Horáček, ovšem určitý scénář ruského postupu už se mu v hlavě zrodil. O něj se podělil na facebooku.

„Co řekne Putin 9. května na Rudém náměstí? To nikdo neví. Co je však pravděpodobné: při té příležitosti promluví naposledy. Rusko odpustí svým carům utrpení, krutost, bídu, všechno. Jen jedno nikdy ne: válečnou prohru,“ píše Horáček úvodem svého komentáře.

Putinova válka podle něj bude mít následující vývoj v této posloupnosti: „Přepad a postup. Zastavení postupu. Ústup. Fatální vyčerpání zdrojů, rozpad bojeschopnosti armády,“ přemítá Horáček ve svých odhadech.

„Po započetí vrchním velitelem Zalužným ohlášené protiofenzívy na severovýchodě Ukrajiny vstoupila válka do fáze třetí. Teprve teď uplatňuje Ukrajina sofistikované západní zbraně. Houfnice, dalekonosná děla, moderní tanky a protiletadlové střely přibývají na frontu den co den,“ zmiňuje.

Tedy se podle Horáčka již připravuje fáze čtvrtá. „Putina vystřídá zase bandita, Rusko jiné cary nikdy negeneruje. Ale bude to Rusko vyčerpané, neschopné terorizovat svět. Co bude na Rudém náměstí 9. 5. 2023 a mnoho dalších devátých květnů poté blábolit ruský vládce už nebude muset nikoho zajímat,“ dodává závěrem Michal Horáček.

V týdnu možné plány Putina podrobila své analýze také lékařka Džamila Stehlíková, která byla hostem pořadu Co Čech, to politik! na CNN Prima News.

„Je evidentní, že poslední dva tři měsíce se jeho zdravotní stav, a to i ten fyzický, rapidně zhoršil. Připadá mi, že nechápe, že tu válku prohrává. Připadá mi, že je to nějaká agónie, ale v té agónii ty křeče, které přicházejí, mohou být velice dramatické,“ reagovala i na slova dalších odborníků, že Putin působí křehce až roztřeseně. Objevují se záběry, kde má Putin nateklý obličej, ošívá se, kouše si rty, má shrbenou postavu a napadá na nohu.

A Stehlíková dodala: „Je evidentní, že plány, které spřádá kolem 9. května, jestli to bude všeobecná mobilizace nebo další útoky a zvěrstva... my to nevíme. Bohužel je to člověk, který není nemocen jenom fyzicky. Spekuluje se o ‚parkinsonu‘ a rakovině štítné žlázy. Domnívám se, že Parkinsonova choroba by mohla být reálná. Tím, jak se držel stolu, a když vidíme záběry, kde má třes, to vše tomu nasvědčuje.“

  • Záznam celého pořadu najdete ZDE.

„Není to ale ta nejvážnější choroba, kterou trpí. Nejvážnější choroba je rakovina, o čemž svědčí výzkum ruských investigativců, že třicetkrát ho navštívil onkolog a chirurg pro štítnou žlázu. Dokonce se spekuluje, že má podstoupit znovu operaci, je evidentní, že bere daleko více kortikosteroidů, má obličej jako polštář. Zřejmě došlo k metastázám nebo k recidivě...“ hodnotila Stehlíková zdravotní stav šéfa Kremlu.

Zákroku se ale, podle ní, Putin bojí. „Protože ta pyramida, vertikála moci, je vázána na jednoho člověka. Pokud bude Putin v bezvědomí, budou se dít věci. Putin se snaží vydržet do 9. května,“ dodala Stehlíková, že nyní už ruský vůdce řeší, kdo ho bude zastupovat v době jeho narkózy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…