Pospíšil, jeden z největších parazitů, připomněl Andrej Babiš. Že se nestydí, nadávat Benešové za něco, co sám navrhoval

18.05.2019 13:41

Premiér Andrej Babiš (ANO) se v rozhovoru pro server Novinky.cz vyjádřil k sérii demonstrací za nezávislost justice a proti jmenování Marie Benešové (za ANO) ministryní spravedlnosti, které napříč zemí organizuje spolek Milion chvilek pro demokracii. Babiš svého rozhodnutí udělat z Marie Benešové ministryni spravedlnosti nelituje a stojí si za tím. Okomentoval také demisi, kterou hodlá do konce května podat dosluhující ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD).

Pospíšil, jeden z největších parazitů, připomněl Andrej Babiš. Že se nestydí, nadávat Benešové za něco, co sám navrhoval
Foto: Repro ČT24
Popisek: Andrej Babiš v Událostech komentářích

Babiše končící ministr kultury Staněk svým rozhodnutím podat demisi nepřekvapil. „ČSSD na něj vyvinula tlak, aby skončil, tak skončil,“ řekl ministerský předseda a upřesnil, že o jeho demisi se dozvěděl ve středu vpodvečer od pana Hamáčka.

Objevují se však spekulace, zda prezident Miloš Zeman jeho demisi přijme. O to Babiš obavy podle svých slov nemá. „Předpokládám, že pan prezident demisi přijme, budu s ním o tom mluvit v pondělí,“ podotkl. Pokud na výměnu dojde, nechá prý návrh zcela v režii ČSSD.

Kontroverze budí i nová ministryně spravedlnosti Marie Benešová. Tisíce lidí se sešly na demonstracích mířených proti ministryni několik týdnů po sobě. „Už jsem si na to zvykl, to ke svobodě a demokracii patří,“ prozradil premiér, jak se dívá na zaplněné Staroměstské náměstí.

„Ze začátku to byla iniciativa občanů, nyní se z toho stala volební kampaň do Evropského parlamentu, na které vystupovali různí opoziční poslanci a senátoři, a dokonce i poslanec Dolínek ze soc dem., která podepsala koaliční dohodu,“ poznamenal Babiš s tím, že jeho vystoupení na protivládní demonstraci nerozumí.

„O to víc mi přijde paradoxní, že se Dolínek objevil na protestu proti paní Benešové, která mu pomáhala, když byl po Langerově policejním zátahu ponižován a musel bez trenek dělat na policii dřepy. Tehdy mu byla dobrá,“ zmínil.

Znovu jasně zdůraznil, že justice je nezávislá. „A pokud na pódiu na Staromáku vystupuje jeden z největších stávajících politických parazitů pan Pospíšil, který tu kandiduje na primátora, tu na europoslance, tu je ministrem za ODS, nyní zase vede TOP 09, tak to mluví za vše. Že se nestydí za to kritizovat paní Benešovou za to, co sám v minulosti navrhoval, tedy reformu soudů a státních zastupitelství,“ rozčílil se premiér.

Benešová podle předsedy vlády jen nahlas řekla to, o čem řada lidí v justici mluví už léta. „Svého rozhodnutí ji jmenovat nelituji,“ konstatoval s tím, že někteří aktivističtí novináři jí měří jiným metrem, tak proto jí doporučil, aby byla mediálně zdrženlivá.

„Do funkce nejvyšší státní zástupkyně ji před lety jmenovala legenda české justice Otakar Motejl. Nyní se za paní Benešovou postavila řada lidí, naposledy ji podpořil profesor, ústavní právník Zdeněk Jičínský, což je velké jméno v ČSSD,“ uzavřel premiér.

Původní zdroj ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…