Pospíšil na Frekvenci 1: Nečas se ke mně nezachoval dobře, ale takový pád jsem mu nepřál

07.07.2013 17:42

„Lidé si bohužel spojují kauzy jednotlivých členů ODS s celou stranou,“ povzdechl si v rozhlasovém pořadu Pressklub na Frekvenci 1 místopředseda Poslanecké sněmovny, místopředseda ODS a bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. Stále doufá, že se občanští demokraté poperou se svými problémy a opět získají důvěru veřejnosti.

Pospíšil na Frekvenci 1: Nečas se ke mně nezachoval dobře, ale takový pád jsem mu nepřál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Pospíšil uvedl, že i přes všechny neduhy ODS je jakožto vyznavač pravicových hodnot stále rád, že je členem této strany. „ODS přes všechny problémy je jedinou konzervativní a liberálně demokratickou stranou, která tu působí již před dvacet let,“ vysvětloval svůj postoj a vyjádřil naději, že své problémy překoná a pravicoví voliči jí opět svěří svou důvěru.

Výsledky průzkumů veřejného mínění však ODS dobré výsledky ve volbách nevěští, podle toho posledního by občanští demokraté získali pouhých osm procent hlasů. „Preference odpovídají tomu, že ODS je u moci již sedm let a lidé spojují kauzy jejích členů s celou stranou, tyto kauzy jsou navíc mediálně silně vyzdvihovány,“ myslí si bývalý ministr.

Zásluhy se zapomínají, chyby ne

Problémy, s nimiž se ODS potýká, jsou podle jeho názoru i problémy celé české politiky. „Ať hodí kamenem strana, která žádné problémy a kauzy nemá,“ dodal. Navíc jsou prý vždy vyzdvihovány jen neduhy, zatímco zásluhy jsou opomíjeny.

Pospíšil je podle svých slov nejvíce pyšný na to, že se podařil nový občanský zákoník a došlo k posílení nezávislosti státních zástupců. V oblasti trestní politiky vláda Petra Nečase udělala dle jeho názoru velký kus práce.

Připustil, že si myslí, že se k němu Nečas nezachoval dobře a do dnešního dne mu nejsou známy přesné důvody jeho odvolání z funkce ministra, přesto mu prý politický pád rozhodně nepřál. „Neměl jsem radost, že Nečas jde ke dnu, nepřeju nikomu nic špatného. Jeho odstoupení bylo ale logické a správné,“ pronesl.

  • Celý záznam rozhovoru naleznete na oficiálních stránkách Frekvence 1, a to ZDE
     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…