Poštvávání sociálně slabších proti Ukrajincům? Nehrajte si s ohněm, varuje Babiše Zdechovský

01.05.2022 14:47

Poslanec Evropského parlamentu Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) se vymezil vůči tomu, jakou migrační politiku, v rámci války na Ukrajině, prosazuje expremiér Andrej Babiš spolu s jeho hnutím ANO. Podle Zdechovského jde o „nebezpečnou hru s ohněm“.

Poštvávání sociálně slabších proti Ukrajincům? Nehrajte si s ohněm, varuje Babiše Zdechovský
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Kvůli uprchlické vlně z Ukrajina kritizoval Babiše i premiér Petr Fiala. Vadí mu, že opoziční lídr všude uvádí, že vláda upřednostňuje ukrajinské uprchlíky před Čechy. Podle něj tím Babiš poštvává českou veřejnost proti uprchlíkům.

„Andrej Babiš nám spolu s celým hnutím ANO neustále ukazuje, že v opozici nedokážou nic víc, než se vymezovat proti pomoci lidem z Ukrajiny. Snaží se působit na první signální soustavu, rozdmýchávat mezi lidmi závist a vštípit lidem představu, že pokud stát pomáhá lidem z Ukrajiny, lidé v Česku na tom budou tratit,“ přidává nyní svůj názor také Tomáš Zdechovský z vládní KDU-ČSL.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

„Nejsilnější opoziční uskupení rozehrálo nebezpečnou hru s ohněm – poštvává sociálně slabší proti Ukrajincům. Poslanec Andrej Babiš a s ním i hnutí ANO v poslední době hnědne,“ pokračuje europoslanec.

Hnutí ANO se prý chová tak, jako by chtělo konkurovat SPD. „Jejich rétorika se této partě přiblížila. Začal štvát lidi v Česku proti ukrajinským ženám a dětem, které prchají z válkou zasažených oblastí,“ prohlásil Zdechovský. 

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura se např. vyjádřil, že do Česka přicházejí i nepřizpůsobiví uprchlíci s cílem zneužívat dávky, že jde podle něj o obyčejné piráty a zločince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…