Pošuci mě zásobují, svěřil se kníže. Hovoří o lékaři zvrhlíkovi

09.09.2011 7:59

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg tvrdí, že stížností od pošuků ma plný stůl.

Pošuci mě zásobují, svěřil se kníže. Hovoří o lékaři zvrhlíkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Lékař Jaroslav Barták, obviněný se sedmi trestných činů, se často a rád ohání vlivnými jmény. Sexuchtivý doktor, který údajně týral své asistentky, si naposledny stěžoval u ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (TOP 09) na filipínského velvyslance.

Stížnost prý skončila mezi dopisy "od pošuků". Bartákovi se nelíbilo, že český diplomat Josef Rychtar mu během červencové dovolené na Filipínách bránil napadat a sexuálně obtěžovat dvaadvacetiletou asistentku Lucii. Podle doktora totiž k žádnému násilí nedošlo a Rychtar mu chtěl společnici přebrat.

SLEDUJEME téma aféry doktora Bartáka 

Pošuci a ufoni

Stížnost nezaujala Schwarzenberga, i když jí prověřuje generální inspekce ministerstva zahraničí. "Přišel dopis, ze kterého jsem uznal, že pan doktor Barták je, řekněme, poněkud nevyrovnaný, tudíž jsem ho odložil," prohlásil pro Týden.cz Schwarzenberg.

A ministrovou podporou se netají ani Rychtar. "Hodnotil můj postup při záchraně oné dívky jako v dané chvíli optimální," uvedl velvyslanec, který si po návratu do Čech se Schwarzenbergem kauzu včetně Bartákových nařčení vysvětloval.

Sexuchtivý lékař Barták prý okrádal pacienty

Podobných dopisů, jako napsal Barták, má Schwarzenberg plný stůl. "Po celý život jsem dostával dopisy od různých lidí, kteří mají o sobě nebo okolnostech poněkud jiné představy, než jaké odpovídají skutečnosti, a on je jedním z té velké řady," prohlásil ministr o doktorovi. A s úsměvem zavzpomínal: "Když jsem byl ještě v Rakousku, měl jsem celou složku 'dopisy pošuků'. A byla jich spousta. Počínaje lidmi, kteří tvrdili, že jsou nemanželští bratranci a sestřenice, přes další, kteří mě chtěli přesvědčit, že musím bojovat proti ufonům..."

Psali jsme:
Barták prý obtěžoval i turistky v Turecku
Sexuchtivý lékař Barták putuje do vazby
Lékař Barták se v nemocnici schovává. Kryjí ho kolegové, píše bulvár

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Když budou útočit, schytají to ještě víc. Na Primě Ukrajinu moc nepotěšili

22:55 Když budou útočit, schytají to ještě víc. Na Primě Ukrajinu moc nepotěšili

Jak zajistit bezpečnou Evropu a bezpečné Česko a jak vyřešit válku na Ukrajině? Nejen o těchto klíčo…