Povedený rozhovor s Ivo Ištvanem. Nebojte, není to dlouhé

13.04.2015 15:45

Magazín Echo24.cz se pokusil vyzpovídat olomouckého vrchního státního zástupce Ivo Ištvana k tématu omluvy třem bývalým poslancům ODS. Dopadli ovšem podobně jako sportovní reportérka ČT ve slavném rozhovoru s finským hokejistou. Vrchní zástupce třikrát odmítl cokoliv komentovat a poté poděkoval redaktorovi za zájem a rozhovor ukončil.

Povedený rozhovor s Ivo Ištvanem. Nebojte, není to dlouhé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vrchní státní zástupce Ivo Ištvan

Marku Šnajdrovi, Petru Tluchořovi a Ivanu Fuksovi se Česká republika musela omluvit za nezákonnou vazbu a vyplatit statisícové odškodnění. Státní zástupce Ištvan, jehož přičiněním bývalí zákonodárci pro údajné korupční jednání ve vazbě skončili, ale ke kauze nic dodávat nechce.

Když jej redaktor serveru Echo24.cz Jan Kálal oslovil s dotazem, jak vnímá, že stát se „jeho“ vazebně stíhaným poslancům musí omlouvat a platit, vrchní státní zástupce se prý dlouze zamyslel a pak uvedl: „Tuto záležitost nekomentuji.“

Celý rozhovor ZDE

Na naléhání redaktora pak zopakoval, že nic komentovat nebude. Jeho státní zastupitelství prý ani nebylo účastníkem řízení, takže to ani komentovat nemůže. Poslední pokus učinil redaktor dotazem, zda Ištvan zvažoval, že by se poslancům omluvil osobně. Vrchní návladní zopakoval, že se nijak vyjadřovat nebude.

Neúspěšný tazatel se tedy ještě zeptal, zda Ištvan očekává, že rozhodnutí bude mít dopad na jeho další práci. „Děkuji vám za zájem,“ odvětil státní zástupce, a ukončil tím rozhovor.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…