Pověsil byste na zeď místo Zemana kříž? ptal se občan Bělobrádka. A dostal odpověď

02.01.2015 11:55 | Zprávy

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek odpovídal čtenářům Parlamentních listů. Otázky se týkaly sankcí proti Rusku, vývoje naší měny, ale i názoru, zda vyvěsit ve školách a institucích místo obrazu prezidenta kříž.

Pověsil byste na zeď místo Zemana kříž? ptal se občan Bělobrádka. A dostal odpověď
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

"Pověsil byste místo Zemana na zeď kříž?" ptal se občan a dostal od Bělobrádka odpověď: "Proč ne, obraz prezidenta není státní symbol."

Čtenář  uvedl, že výsledky ankety ukazují, že pro nahrazení obrazu prezidenta republiky křížem hlasovalo pouhých pět procent lidí a 95 procent bylo proti. Podle Bělobrádkova vyjádření však hlasovalo pro kříž daleko více lidí.

Na dotaz svého stranického kolegy ohledně sankcí proti Rusku a vývoje naší měny Bělobrádek uvedl, že sankcemi rozhodně Západ nebojuje proti rublu, ale proto, aby Rusko dodržovalo mezinárodní smlouvy. „Prudký pád rublu zásadně ovlivnil mohutný pokles surovin, na nichž je Rusko závislé. Rusko určitě vydrží, má přebytky díky ropě, avšak nyní je vidět, jak je to křehké,“ napsal předseda lidovců.

K prognózám vývoje české měny do budoucna, zůstal Bělobrádek stručný: „Hodnotu měny odráží mnoho faktorů…Vývoj vůbec netuším a ani to není můj boj. To je věc centrální banky, nikoli vlády, na té je ČNB nezávislá,“ odpověděl.

„Za to, kam vláda vede náš stát, určitě jako její člen spoluzodpovědnost nesu. Především za svoje portfolio,” odpověděl Bělobrádek na další otázku, která se týkala jeho odpovědnosti za vedení tohoto státu.

Celé odpovědi Pavla Bělobrádka + možnost položit další dotaz:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hysterie po volbách. Šafr, Fendrych, Mitrofanov. Žantovský vybral z hroznů

8:14 Hysterie po volbách. Šafr, Fendrych, Mitrofanov. Žantovský vybral z hroznů

TÝDEN V MÉDIÍCH Lokajští plebejci útočí. Uspělo hajlování, Moskva bude spokojena. Nacionalistická d…