Povolební vyjednávání dnes pokračují, sejde se ANO a KDU-ČSL

31.10.2013 6:25

Povolební vyjednávání dnes budou pokračovat setkáním hnutí ANO a KDU-ČSL. Budou diskutovat o možnosti sestavit vládní koalici. Nejpravděpodobněji se jeví vláda založená na spolupráci právě lidovců, ANO a ČSSD, která volby vyhrála. Sociální demokraté ovšem nyní řeší vnitrostranické spory. Dnes se bude situací a opětovným sestavením vyjednávacího týmu ČSSD zabývat grémium strany.

Povolební vyjednávání dnes pokračují, sejde se ANO a KDU-ČSL
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Podle předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka by byla ideální silná koalice ČSSD, ANO a lidovců se sněmovní většinou 111 hlasů. "Pokud není možné sestavit silnou vládu, tak potom je možné umožnit menšinovou vládu, nebo jít do opozice," řekl ČTK. Zástupci ANO ovšem uvedli, že by raději zůstali v opozici a podpořili takovou vládu, do jejíhož programu by se jim podařilo prosadit programové priority ANO.

ANO chce jednat s ČSSD až po 10. listopadu

Předseda hnutí Andrej Babiš řekl ve středu novinářům, že s vítěznou ČSSD chce hnutí o možné vládní spolupráci vyjednávat až po 10. listopadu, kdy se sejde kvůli vnitrostranickým sporům Ústřední výkonný výbor ČSSD.

Sociální demokraté v současnosti nemají povolební vyjednávací tým. Předsednictvo strany nejprve krátce po volbách nahradilo v čele týmu šéfa ČSSD Bohuslava Sobotku místopředsedou Michalem Haškem. Po protestech veřejnosti a části ČSSD na podporu Sobotky se ale nový tým rozpadl. Dnes má grémium strany sestavit nový.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …