Pozor! Rozmyslete si, co říkáte do médií, vyzval Zelenskyj vlastní lidi

12.08.2022 8:11 | Ze sítí

Na ruské kroky musí reagovat celý svět! Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj přišel s dalším důrazným apelem. Poté se obrátil do vlastních řad, na státní správu, na vojáky i na prosté občany a požádal je, aby drželi pusu. Protože čímkoliv, co řeknou veřejně, např. v honbě za bombastickými novinovými titulky, mohou pomoct nepříteli.

Pozor! Rozmyslete si, co říkáte do médií, vyzval Zelenskyj vlastní lidi
Foto: Volodymyr Zelenskyj FB
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

V úvodu svého nočního projevu k národu i ke světu ukrajinský prezident oznámil, že se zúčastnil konference v Kodani, kde 26 zemí včetně USA, Japonska a Nového Zélandu debatovalo o poskytování další vojenské pomoci Ukrajině. Dánsko samo přislíbilo další pomoc ve výši 110 milionů euro. Zelenskyj za veškerou dojednanou a poskytovanou pomoc poděkoval.

„Ve svém projevu k účastníkům konference jsem zdůraznil, že všichni musí jednat mnohem rychleji a tvrději. A to zejména poté, co se Rusko uchýlilo k neskrývanému jadernému vydírání. To, co se nyní děje kolem Záporožské jaderné elektrárny, je jedním z největších zločinů teroristického státu. Dnes bylo na území elektrárny zaznamenáno další ostřelování ze strany Ruska, a to v bezprostřední blízkosti objektů JE,“ poznamenal ukrajinský prezident.

„Rusko se opět zapsalo do světových dějin terorismu dalším patrem. Nikdo jiný nevyužil jadernou elektrárnu tak zjevně k tomu, aby vyhrožoval celému světu a kladl si nějaké podmínky. A naprosto všichni na světě by měli okamžitě reagovat a vyhnat okupanty z území Záporožské jaderné elektrárny. To je celosvětový zájem, nejen ukrajinská potřeba. Zdůrazňujeme to na všech úrovních - od Rady bezpečnosti OSN až po kontakty mezi státy. Pouze úplné stažení Rusů z území Záporožské jaderné elektrárny a obnovení plné kontroly Ukrajiny nad situací kolem elektrárny zaručí obnovení jaderné bezpečnosti pro celou Evropu,“ pokračoval Zelenskyj.

Poté se obrátil na představitele státní správy, samosprávy, vojenského velení na různých úrovních a vlastně všechny osoby, které se vyjadřují k válce. Všechny požádal, aby si znovu a znovu rozmýšleli, co říkají veřejně, protože se může stát, že v touze ocitnout se na předních stránkách novin prozradí něco, co nakonec pomůže nepříteli. Nechat zvítězit svou ješitnost a zviditelňovat se je podle Zelenského nezodpovědné a je to v přímém rozporu s prvořadým cílem Ukrajiny zvítězit a osvobodit Ukrajinu od ruských okupantů.

Prozradil také, že se setkal s jedním slavným šéfkuchařem - s šéfkuchařem Josém Andresem. Prý spolu jednali o tom, jak pomoct Ukrajině. Andres prý se svým týmem pomáhal dodávkami jídla v řadě krizových oblastí a teď působí i na Ukrajině. Na 5 tisíc lidí se prý stará o to, jak dostat jídlo i do postupně osvobozovaných ukrajinských obcí. „Pro naše občany bylo uvařeno více než 130 milionů jídel,“ prozradil Zelenskyj.

Poděkoval všem, kteří poskytují Ukrajině humanitární pomoc, všem, kteří léčí zraněné Ukrajince, všem, kteří poskytují např. rehabilitace. Poděkoval také lidem, kteří se starají o válečné sirotky, i těm, kteří se snaží na Ukrajině obnovit všechno to, co Rusové zničili.

Pak už se jen rozloučil tradičním zvoláním „sláva Ukrajině“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…