Praha 11 stále bez vedení. Politici se ani po měsíci nedohodli vůbec na ničem

15.11.2018 9:16

Ustavující zasedání zastupitelstva Prahy 11 skončilo po necelé hodině. Noví zastupitelé totiž neschválili program, na němž byla volba členů rady městské části a dalších orgánů. Důvodem jsou pokračující koaliční jednání.

Praha 11 stále bez vedení. Politici se ani po měsíci nedohodli vůbec na ničem
Foto: archiv DM
Popisek: Dalibor Mlejnský

Slavnostní atmosféra ustavujícího zasedání zastupitelstva jedenácté městské části neměla dlouhého trvání. Noví zastupitelé totiž neschválili program, a tak se po složení slibů rozešli už po necelé hodině. Důvod? Právě dnes mělo dojít k volbě starosty, místostarostů a dalších členů rady městské části, zastupitelé však zatím nedošli ke shodě, kdo by se jimi měl stát.

Anketa

Co soudíte o Miroslavu Kalouskovi?

hlasovalo: 43933 lidí
„Naším cílem je prosadit - a udržet - rozumný rozvoj Jižního Města, na kterém se budou v maximální možné míře podílet sami občané. K tomu však potřebujeme silné partnery se stejným zájmem. V rámci koaličních jednání proto hodnotíme jak programovou shodu, tak potenciál jednotlivých politických subjektů vytvořit stabilní, akceschopnou radu, která by pro obyvatele Prahy 11 mohla pracovat po celé volební období. Co se týče dnešního zasedání zastupitelstva, bylo jasné, že se zatím na personálním složení rady neshodneme. Neschválení programu tedy bylo na místě, v opačném případě bychom akorát plýtvali časem úředníků i prostředky městské části, které můžeme investovat mnohem účelněji,“ vysvětlil Ondřej Prokop (ANO), předseda zastupitelského klubu hnutí ANO v Praze 11.

Volby na Praze 11, která čítá téměř 80 tisíc obyvatel, vyhrálo s výraznou převahou Hnutí pro Prahu 11. Jejím lídrem byl někdejší starosta Jiří Štyler. Hnutí získalo bezmála 25 procent a třináct mandátů. Česká pirátská strana skončila druhá s devíti mandáty. Překvapením voleb bylo vykroužkování exstarosty Dalibora Mlejnského z kandidátky Jižní Město – náš domov. Ta přitom získala tři mandáty. Stabilní výsledek si naopak připsalo ANO, které vedl Petr Jirava. Babišova klaka obdržela 14,9 procenta.

Jazýčkem na vahách může být při vyrovnaném rozložení počtu zastupitelů lokální buňka SPD, která do zastupitelstva pronikla s pěti procenty a získala dva mandáty. Lídrem SPD je na Praze 11 Robert Vašíček.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…