Praha i radnice vstoupí do roku 2015 s rozpočtovým provizoriem

08.12.2014 12:40

Praha vstoupí do roku 2015 s rozpočtovým provizoriem ve výši jedné dvanáctiny loňského rozpočtu, kdy výdaje činily 49,6 miliardy korun. ČTK to dnes řekla zástupkyně ředitele magistrátu pro sekci finanční a správy majetku Zdena Javornická. Kvůli magistrátu skončí v provizoriu i všechny městské části.

Praha i radnice vstoupí do roku 2015 s rozpočtovým provizoriem
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Prahou se prohnala protestní jízda taxikářů. Nelíbí se jim, že není magistrátem stanovena minimální cena za kilometr

Důvodem jsou podle Javornické volby a výměna ve vedení Prahy. "Je důležité, aby měli čas se seznámit s chodem města a rozpočtem," řekla. Vedení města tak bude od ledna moci v podstatě pouze platit chod Prahy, nebude smět investovat do nových staveb nebo projektů.

Nový rozpočet by měl být připraven do 19. února 2015. Rozpočtové provizorium v úterý projedná městská rada. Materiál o rozpočtu musí ještě schválit zastupitelé.

Městské části musejí počkat

Městské části nemohou sestavit rozpočet dříve, než magistrát. Například Praha 14 proto již na svém ustavujícím jednání zastupitelstva schválila finanční rezervu, ze které zaplatí faktury za investice do školek z letošního roku.

Na rok 2014 zastupitelé hlavního města schválili vyrovnaný rozpočet ve výši 45,1 miliardy korun. Včetně peněz přesunutých z roku 2013 to činilo 49,6 miliardy Kč.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…