Praha projedná několikamiliardovou zakázku na svoz odpadu

07.11.2013 6:45

Pražští zastupitelé budou na dnešním zasedání rozhodovat o vyhlášení zakázky na svoz odpadu. Tendr by měl mít hodnotu 4,4 miliardy korun bez DPH. Smlouvu s vítězem chce Praha podepsat na čtyři roky.

Praha projedná několikamiliardovou zakázku na svoz odpadu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kongresové centrum

Zastupitelstvo se také bude zabývat koncepcí protidrogové politiky. Počítá například s navýšením rozpočtu na boj s drogami o deset milionů korun. Vzniknout by také mohly aplikační místnosti, kde by si narkomani mohli vzít drogy. Proti tomu se ale ostře postavilo několik městských částí, které požadují vyřazení tohoto bodu z jednání nebo jeho neschválení.

Zastupitelé také budou schvalovat smlouvu mezi Prahou a Českou republikou ohledně Kongresového centra. Vláda podle ní majetkově do KCP vstoupí a společnosti tak pomůže smazat dvoumiliardový dluh. Jinak by prý firmě hrozil krach. Na programu jednání je také zimní údržba pražských komunikací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…