Praha projedná smlouvu s právníky, ti poradí ve sporu o Blanku

10.04.2015 6:01

Radní hlavního města by na svém dnešním jednání měli projednat smlouvu na právní poradenství ve sporu města s ČKD Praha DIZ. Firma je dodavatelem technologií na stavbě tunelu Blanka. Radní by měli rovněž projednat rozdělení grantů na kulturu.

Praha projedná smlouvu s právníky, ti poradí ve sporu o Blanku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavba tunelu Blanka

Smlouvu na zastupování ve sporu s ČKD by mělo město uzavřít s advokátní kanceláří Hartmann, Jelínek, Fráňa a partneři. Nejvýše přípustná odměna by podle znění smlouvy měla být zhruba 2,4 milionu korun. Bude však záležet na tom, kolik hodin kancelář pro město odpracuje. Advokáti mají posoudit mimo jiné možnost Prahy zahájit arbitráž proti ČKD kvůli výměně vadných kabelů v Blance. Smlouva má platit do konce letošního roku.

Na programu jednání by měli mít radní rovněž materiál zabývající se rozdělením kulturních grantů. Jde o jednoleté i víceleté granty. Termín uzávěrky žádostí je podle materiálu, který mají radní projednat, letos 27. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cíllí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cíllí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…