Prahou projde karnevalový průvod hrdosti Prague Pride

12.08.2023 6:50 | On-line

Ulicemi hlavního města dnes znovu po roce projde karnevalový průvod hrdosti Prague Pride. Duhový průvod se začne řadit před polednem v dolní části Václavského náměstí, odkud následně vyrazí na Letenskou pláň. Akce zakončí 13. ročník týdenního lidskoprávního festivalu o životě leseb, gayů, bisexuálů či translidí (LGBT+), jehož letošním tématem byly tradice a jejich význam pro fungování společnosti s mottem Tradičnější, než si myslíte.

Prahou projde karnevalový průvod hrdosti Prague Pride
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pochod LGBTQ+ Prague Pride 2022 z Václavského náměstí

Lidé se začnou scházet na náměstí v 11:30 a při řazení průvodu bude na pódiu hrát DJ Jan Witek. Budou tam i stánky, účastníci si budou moci vyrobit transparent do průvodu nebo se nechat nalíčit. Také budou moci podepsat petici za manželství pro všechny. Na trasu vyrazí průvod zhruba ve 12:30.

Trasa povede z Václavského náměstí ulicí Na Příkopě a dále Celetnou na Staroměstské náměstí. Z něj projdou účastníci Pařížskou ulicí, následně přes Čechův most a po schodech vzhůru na Letnou, kde bude stát Pride Park s hudebním programem na šesti různých pódiích, budou tam stánky mimo jiné s jídlem a pitím. Akce na Letné potrvá do 22:00.

Přehlídka Prague Pride s průvodem se uskutečnila poprvé v srpnu 2011. Tehdy vyvolala bouřlivé protesty konzervativců. Podle nich byl festival obscénní a nevkusně vnucoval ideologii homosexualismu. Tento pojem použil tehdejší prezident Václav Klaus, podle něhož bylo nutné proti tomuto jevu bojovat. V dalších letech protestní akce postupně slábly.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

V Praze dnes proběhne sčítání deviantů..., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseF.L.Hek , 12.08.2023 8:29:26

|  7 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…