Prahou prošlo 150 demonstrantů proti rasismu a xenofobii

20.02.2015 20:30

Na pražském náměstí Republiky se dnes sešlo na akci "Uprchlíci, vítejte" asi 150 demonstrantů. Protest byl namířen proti rasismu a xenofobii a jeho cílem bylo rovněž podpořit přijímání uprchlíků zejména z válkou zmítané Sýrie do České republiky. S transparenty a za skandování hesel pak lidé prošli centrem Prahy na Jungmannovo náměstí, kde mítink skončil. Akce se obešla bez incidentů.

Prahou prošlo 150 demonstrantů proti rasismu a xenofobii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

"Zatím vidíme převážně negativní projevy a postoje k uprchlictví, a to jak mezi lidmi, tak i v politickém spektru. Přitom je tady poměrně velká skupina lidí, kteří jsou tolerantní a chtějí mít společnost, jež respektuje práva a svobody lidí a je schopna přijmout ty, kteří jsou v nebezpečí a nemohou ve své zemi zůstat," řekla jedna z organizátorek Magda Faltová. Akce byla prý apelem na společnost i politiky, aby se aktivně postavili k otázce imigrace.

Na náměstí se sešla více než stovka lidí s transparenty, na kterých měli hesla na podporu přijímání uprchlíků do ČR. Lidé měli také možnost podepsat petici organizace Amnesty International pro přijetí 1000 syrských uprchlíků do ČR.

Krátce po 17:00 se dav vydal pod dozorem policie ulicí Na Příkopě až na Jungmannovo náměstí. Ještě než průvod vyrazil, vystoupilo několik řečníků s projevy proti xenofobii a rasismu. Účastníci také drželi minutu ticha za zemřelé Syřany, kterým se nepodařilo prchnout z jejich země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…