Prásk! Kalousek málem nerozdýchal náhlý krok Pekarové Adamové. A pak se s posměšky zapojil Ovčáček

27.08.2019 20:11

Jako blesk z čistého nebe. První místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová v úterním rozhovoru v pořadu Interview na ČT24 oznámila svou kandidaturu na předsedkyni TOP 09. Její televizní výstup velmi překvapil předsedu poslaneckého klubu TOP Miroslava Kalouska, jelikož ještě před pár týdny svou kandidaturu odmítala. Kalousek podle svých slov sám plánuje kandidovat na prvního místopředsedu strany. Novinku na sociální síti glosoval i hradní mluvčí Jiří Ovčáček, dokonce básnickou formou.

Prásk! Kalousek málem nerozdýchal náhlý krok Pekarové Adamové. A pak se s posměšky zapojil Ovčáček
Foto: TOP 09
Popisek: Poslankyně TOP 09 Markéta Adamová

Europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09) se na podzimním sněmu znovu nebude ucházet o křeslo předsedy TOP 09 a na jeho místě by jej ráda vystřídala současná první místopředsedkyně strany Markéta Pekarová Adamová. Svou kandidaturu oznámila před kamerami České televize.

Anketa

Zaslouží si Věra Jourová pokračovat v Evropské komisi jako zástupkyně České republiky?

hlasovalo: 10648 lidí

Mnohé svým rozhodnutím překvapila. Kalousek v kontextu s oznámením její kandidatury do čela Topky, podotkl, že tato náhla změna v něm vyvolává rozpaky. Ještě před prázdninami kandidaturu totiž kategoricky vylučovala s tím, že chce „být po boku Jiřího Pospíšila jeho 1. místopředsedkyní“.

Za nejdůležitější proto Kalousek nyní pokládá, aby Tomáš Czernin i Markéta Pekarová Adamová navázali na sněmu úzkou spolupráci se společným cílem zvýšit voličskou atraktivitu strany a její čitelnost. „Na sněmu jsem připraven kandidovat na 1. místopředsedu,“ sdělil pak s tím, že za stávající situace však pokládá za optimální, aby se 1. místopředsedou stal méně úspěšný kandidát na předsedu. „Doufám, že kandidaturu přijme a v takovém případě rád z volby odstoupím a podpořím ji/ho,“ doplnil Kalousek, který zdůrazňuje, že TOP 09 musí ze sněmu vyjít posílena, nikoliv rozdělena a oslabena.

Tiskového mluvčího prezidenta Miloše Zemana kandidatura Pekarové Adamové vyloženě pobavila. Společně s komentářem, že „na Kavčích horách, v ČST Praha, vypukl potlach“ se jal glosovat situaci v poetické úrovni. „Kdo povede Stranu, milou, nejmilejší, myšlenkovou pannu? Vrásky na čele, ach, snad bude zas vesele!“ veršoval na svém facebookovéím účtu.

Dosud byl jediným potvrzeným kandidátem na uvolněný post předsedy současný senátor Tomáš Czernin. Do čela TOP 09 ho podporují i zakladatelé strany Miroslav Kalousek s Karlem Schwarzenbergem. Volební sněm TOP 09 se bude konat 23. a 24. listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…