Pravičák Matějka se naštval na premiéra: Rád budu debilem s Klausem

20.08.2012 16:06

„Někdo, kdo nenese zodpovědnost za státní rozpočet, tak si může dovolit i luxus některých vyjádření, které člověk, který nese zodpovědnost za státní rozpočet, si dovolit nemůže,“ reagoval premiér Petr Nečas na kritiku prezidenta Václava Klause.

Pravičák Matějka se naštval na premiéra: Rád budu debilem s Klausem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Václav Klaus

Pravicový komentátor František Matějka však premiérovi připomněl jiná jeho vyjádření: „Nechceme trestat úspěšné a demotivovat lidi, kteří dokážou vytvořit pracovní místa.“ A nebo: „Pokud bychom například zvýšili DPH, mohli bychom tím ohrozit křehký růst české ekonomiky.“ A do třetice lapidární slib: „Nebudeme zvyšovat daně.“ To vše padlo v předvolební kampani v roce 2010.

Teď podle komentátora máme rok 2012 a hospodářskou krizi, jejíž konec je v nedohlednu. „Není tomu tak proto, že se politici jako Vy serou do života zaměstnancům, zaměstnavatelům, rodinám, živnostníkům a firmám stále víc a zjevně nemají v úmyslu toho nechat,“ vzkazuje pravicovému premiérovi. A v návaznosti na jeho slavný nedávný výrok poznamenává, že ten, kdo se nebyl schopen poučit za dvacet let neustálého opakování stejných blbostí, se už zjevně hranice ekonomické debility dotkl. Přinejmenším.

Podle Nečasovy definice je prý ekonomickým debilem například prezident Klaus. A Matějka poznamenává, že rád bude debilem vedle něj. Jen mezi debily se totiž prý dnes daří zdravému rozumu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…