Pražská ČSSD bude volit předsedu. Rozhodne mezi Klímou a Bodenlosem

14.12.2012 16:56

Pražská ČSSD si v sobotu v žižkovském hotelu Olšanka zvolí nového předsedu, který by měl stranu připravit na sněmovní a krajské volby v roce 2014. Šance dvou hlavních kandidátů Jiřího Bodenlose a Karla Klímy jsou podle oslovených straníků poměrně vyrovnané. Podle některých má větší šance Klíma.

Pražská ČSSD bude volit předsedu. Rozhodne mezi Klímou a Bodenlosem
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Jiří Bodenlos a moderátor Jožka Zeman

Sedmdesátiletý Klíma získal nominaci ze sedmi pražských obvodů, o 20 let mladší Bodenlos půjde do volby s pěti nominacemi. Podporu z jednoho obvodu dostal místostarosta Prahy 6 Štěpán Stupčuk, dva obvody nikoho nenominovaly.

Klíma, který je místopředsedou pražské ČSSD od roku 2002 a šéfem ČSSD v Praze 7, patří k zastáncům kritizované koalice ODS a ČSSD, která v zastupitelstvu hlavního města vznikla po volbách v roce 2010. Koalici po roce vystřídala spolupráce ODS a TOP 09. Klíma bývá spojován s lidmi kolem bývalého šéfa Hulinského, který po rozpadu pražské koalice rezignoval.

Podle zastupitele hlavního města Miroslava Pocheho není ČSSD po loňském neúspěchu koalice příliš aktivní a funguje spíše jen na obvodních úrovních. Podle některých straníků vázne komunikace mezi vedením pražské buňky a obvodními či místními organizacemi. "Klíma vždy uměl lidi spojovat," řekl ČTK Poche. Podle dalšího člena pražské ČSSD je výhodou Klímy to, že nemá ambice v celostátní politice a mohl by se naplno věnovat pražské buňce a přípravě voleb v roce 2014.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…