Pražská ČSSD chce diskutovat o dostavbě metra A. Bojí se o dotace

03.06.2012 20:11

Pražští sociální demokraté chtějí na čtvrtečním mimořádném zastupitelstvu otevřít téma evropských dotací pro stavbu metra trasy A. Vyzvou k tomu primátora Bohuslava Svobodu, protože podle jejich názoru koalice ODS a TOP 09 tento problém zanedbala.

Pražská ČSSD chce diskutovat o dostavbě metra A. Bojí se o dotace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

Dopravnímu podniku Praha hrozí, že nedostane evropskou dotaci na výstavbu trasy metra A v hodnotě sedm miliard korun. Proto chce opozice z řad ČSSD vyvolat na čtvrtečním mimořádném zastupitelstvu diskuzi o tomto problému. Pražská koalice to prý zanedbala.

Dotace byla podmíněna tím, že bude v provozu autobusový terminál a záchytné parkoviště P+R na Dlouhé Míli na sídlišti Dědina, což požadoval posudek v rámci procesu EIA (vyhodnocení vlivů na životní prostředí).

"Přestože koalice o tomto problému musela vědět, nepřijala žádná opatření k jeho nápravě. Nekompetentnost současného vedení dokládá, že se ani nezabývala původním návrhem řešení, které předložil ještě bývalý náměstek pro dopravu Karel Březina (ČSSD)," píšou ve svém prohlášení zastupitelé pražské ČSSD.

Pražský dopravní podnik proto chystá terminál i parkoviště u plánované stanice Veleslavín. Právě to stojí i v návrhu bývalého náměstka Březiny. „Řešením může být přesunutí terminálu i parkoviště k zastávce metra Veleslavín. Splnilo by to svůj účel stejně dobře jako podobná zařízení na Dlouhé Míli. Je to řešení, které jsme sami navrhovali a které jsme připraveni nadále podporovat, pokud bude mít ODS a TOP 09 konečně zájem něco v celé věci podniknout,“ uvedl Březina.

Čtvrteční mimořádné zastupitelstvo bylo původně svoláno kvůli územnímu plánu. Zastupitelé o zastavení přípravy nového územního plánu a zahájení přípravy takzvaného metropolitního plánu jednali i 24. května. Nakonec ale tuto věc z programu stáhli.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: pan

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…