Pražská ČSSD podpořila Sobotku. Haškovci prý mají z vedení úplně zmizet

04.11.2013 19:28

Předsednictvo krajského výkonného výboru (KVV) pražské ČSSD podpořilo dnes při vyjednávání o koalici předsedu strany Bohuslava Sobotku. Zároveň vyzvalo Michala Haška, Zdeňka Škromacha a Jeronýma Tejce, aby složili své funkce. Důvodem je povolební schůzka s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech, kterou Hašek opakovaně popíral, nakonec ji ale přiznal. ČTK to potvrdil místopředseda pražské ČSSD a pražský zastupitel Petr Dolínek.

Pražská ČSSD podpořila Sobotku. Haškovci prý mají z vedení úplně zmizet
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bohuslav Sobotka

Pražští sociální demokraté po více než hodinové debatě odhlasovali usnesení, že pražská ČSSD podporuje předsedu Sobotku ve vyjednávání o budoucí vládě. "Druhé usnesení zní, že: KVV ČSSD Praha vyzývá Michala Haška, Zdeňka Škromacha a Jeronýma Tejce, aby nabídli své funkce k dispozici," řekl ČTK předseda pražské ČSSD Karel Klíma.

Dalšími účastníky schůzky s prezidentem Zemanem v Lánech, tedy Milana Chovance a Jiřího Zimoly, se předsednictvo pražské ČSSD nezabývalo. Zimola už na funkci ve vedení ČSSD rezignoval.

Předsednictvo varuje před promarněním volebního úspěchu

Již minulý týden vyzvalo předsednictvo vyjednávací tým, aby v co nejkratší lhůtě "mohly být zahájeny kroky vedoucí ke konsolidaci politických a ekonomických poměrů v České republice, a nedošlo tak k promarnění volebního vítězství ČSSD".

Rozkol uvnitř celostátní ČSSD se naplno rozproudil v neděli 27. října, den po volbách, v nichž socialisté zvítězili s 20,5 procenta hlasů. Hašek se spolu s několika dalšími straníky setkal v sobotu večer s prezidentem Zemanem v Lánech. Hašek schůzku nejdříve popíral. Brněnský primátor Roman Onderka v neděli navrhl předsednictvu ČSSD, aby vyzvalo Sobotku k rezignaci na předsednický post. Návrh schválilo 20 ze 33 členů předsednictva, zatímco v grémiu (nejužším vedení) byl poměr pět ku třem ve prospěch Sobotky. Sobotka rezignovat odmítl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…