Pražskou ČSSD povede její dosavadní místopředseda Klíma

15.12.2012 17:20

Pražská ČSSD si dnes za předsedu zvolila svého dosavadního místopředsedu Karla Klímu. Nahradí pověřeného předsedu Jiřího Bodenlose, který pražské sociální demokraty dosud vedl. ČTK to řekl informovaný zdroj. Sociální demokracie v Praze byla bez předsedy od loňského prosince. Tehdy po rozpadu koalice ODS a ČSSD na pražské radnici rezignoval tehdejší předseda Petr Hulinský a řízením byl pověřen Bodenlos.

Pražskou ČSSD povede její dosavadní místopředseda Klíma
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Klíma dnes získal 99 hlasů, Bodenlos 63 hlasů. Delegáti mají zvolit ještě místopředsedy. Sedmdesátiletý Klíma bývá spojován s lidmi kolem bývalého předsedy pražské ČSSD a poslance Petra Hulinského, který po rozpadu pražské koalice rezignoval a který byl spojován s kauzou kolem údajných manipulací s dary městských firem pro postižené. Spojení s Hulinským ale Klíma odmítá a zastávají se ho i někteří straníci.

"V první řadě je potřeba organizaci znovu sjednotit, vyčistit od těch všech problémů, které se nahromadily v minulém období, kdy to nebylo zrovna šťastně, že jsme uzavřeli koalici s ODS, která nás potom vypověděla," řekl dnes Klíma novinářům.

"Já jsem velmi zastáncem toho, že nevstoupíme již do žádné koalice do konce volebního období na pražském magistrátu," dodal. Pražská ČSSD by si podle něj měla připravovat program pro "supervolební rok" 2014, aby u voličů uspěla. V roce 2014 se mají uskutečnit řádné volby do Sněmovny i do obecních zastupitelstev a také do třetiny Senátu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…