Pražský dopravník podnik si nakoupil pera Parker za 211.533 korun

29.01.2018 12:53

101.359 korun dal pražský dopravní podnik za hrnky a propisky, 431 250 korun bez DPH pak za všelijaké tašky. I na to přišly z oficiálních smluv ParlamentníListy.cz, aniž by to s kýmkoli ve vedení metropole hnulo. Radní pro dopravu, poslanec ČSSD Dolínek, podle našich informací tráví mnoho času se socialistou Pochem a nemá na téma DPP zřejmě čas. Obdobný postoj, tedy žádný, zaujal i dosazený ředitel podniku Gillar.

Pražský dopravník podnik si nakoupil pera Parker za 211.533 korun
Foto: DPP
Popisek: Dopravně bezpečnostní projekt „Není cesty zpět“

Naše redakce v uplynulém týdnu obdržela nejen řadu poznatků, které se týkají dvojice "Gillar a Hlína", tedy ředitel Dopravního podniku a jeho někdejší šéf, právník Květoslav Hlína, ale získali jsme i některé pozoruhodné smlouvy. Ty například ukazují, kolik stovek tisíc dával DPP do tisků svých zpráv, jiné pro změnu upozorňují na dary, za které doslova a do písmene lítají stovky tisíc.

Aktuálním příkladem bude Pero Parker Jotter, Parker sonner a také "pero kul.+roller Farraghini". Za tyto dary dal pražský dopravní podnik skoro čtvrt milionu korun. V evidenci smluv jsou v této souvislosti pouhá dvě slova: reklamní předměty.

Do vedení DPP byl 10. června 2016 dosazen Martin Gillar. Ten mimochodem v minulosti působil advokátní kanceláři JUDr. Hlíny jako koncipient. Květoslav Hlína (HSP & Partners) má pro změnu od DPP poradenství za miliony, jak ukazují smlouvy, které máme k dispozici

A tak můžeme shrnout dosavadní fakta a nechat promluvit náš zdroj. „Je to okrasné divadlo. Gillar chodí na některé schůzky, ze kterých odchází a nechává tam pana doktora Hlínu, pan Blecha (investiční ředitel, pozn. red.) pobíhá kvůli pozemkům a investicím, že se člověk nestačí divit, s kým vším se schází a proč, abych nakonec jako manažer viděl, že tady jdou pryč snad miliony za dary, které ani nikdo nevidí a skloňuje se tady ze všech dveří slovo PENTA a výstavba metra," uvedl náš zdroj přímo z prostředí DPP.

Jako v minulých případech, i zde má přípravu a prodej darů do DPP na starost firma Mont group z Kostice. Ta na několik našich dotazů nebyla schopna během tří týdnů reagovat. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…