Pražští radní projednají MHD, přírodní památku i náplavky

28.02.2017 8:45

Pražští radní by dnes měli projednat vyhodnocení plnění objednávky na provoz MHD u dopravního podniku (DPP) ve 3. čtvrtletí 2016. Úspora byla necelých 47 milionů korun oproti původnímu plánu. Na programu jednání je rovněž úprava hranic přírodní památky Komořanské a modřanské tůně, revitalizace náplavek nebo koncepční studie opravy Táborské ulice v Nuslích.

Pražští radní projednají MHD, přírodní památku i náplavky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Za třetí čtvrtletí se v provozu metra ušetřilo 324 000 tisíc takzvaných vozokilometrů, tedy množství, které vozy reálně odjely. To generuje úsporu 12,986 milionu. V tramvajích bylo ušetřeno 382 000 kilometrů s úsporou 14,123 milionů a v provozu autobusů 457 000 kilometrů a ušetřeno 19,871 milionu.

Radní by měli rovněž projednat koncepční studii opravy Táborské v Praze 4. Koncepce se dotýká rovněž ulic Na Pankráci, Na Veselí a Soudní. Ulice má být opravena v souvislosti s výměnou tramvajových kolejí v Táborské.

Upravena by měla být hranice asi čtrnáctihektarové přírodní památky Komořanské a modřanské tůně. Při kontrole zřizovacího nařízení magistrát zjistil nesoulad mezi vymezením uvedené přírodní památky pomocí souřadnic a jejím vymezením území pomocí jednotlivých parcel. To bude napraveno. Studie na rozvoj náplavek by pak měla využít mimo jiné takzvaných kobek v nábřežní zdi pro nová veřejná WC.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…