Pražští zastupitelé projednají přidělení miliardové rezervy

30.03.2017 6:20

Pražští zastupitelé by dnes měli projednat přidělení více než miliardové investiční dotace městským částem. Peníze mohou radnice využít zejména v oblasti školství a sportu. Na programu jednání jsou také koupě pozemků v Troji, dotace dobrovolným hasičům nebo problematika Vestecké spojky.

Pražští zastupitelé projednají přidělení miliardové rezervy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Přibližně 60 procent z necelých 1,3 miliardy bude použito na projekty v oblasti školství, zbytek je potom určen na projekty pro sport, volný čas a veřejný prostor. Původně vedení města chtělo rozdělit asi 1,08 miliardy na 57 projektů, poté ale Praha doplnila seznam projektů určených ke schválení.

Zastupitelé projednají rovněž přidělení peněz na provoz jednotek dobrovolných hasičů. Magistrát přispěje 105 milionů korun a postaví se za ně čtyři nové zbrojnice, další se opraví nebo vybaví novou technikou. Na programu jednání je rovněž koupě pozemků v Troji, kde má vyrůst sportovní areál, nebo napojení Vestecké spojky na komerční zónu Průhonice.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…