Předseda Svobodných: Brusel nesmí zdražovat auta ani elektřinu

20.09.2021 16:03 | Ze sítí

Libor Vondráček byl pozván na tiskovou konferenci k plnohodnotnému spuštění iniciativy www.NO-DEAL.eu. Ta bude napříč EU sbírat podpisy pod evropskou občanskou iniciativu proti realizaci devastujícího balíčku Green Deal. „Situace je závažná, z celé EU se začíná vyvíjet tlak a my jsme dlouho cítili, že je potřeba na něj adekvátně zareagovat. Z toho důvodu jsme se rozhodli promyslet další kroky, “ uvedl Matěj Gregor, předseda spolku odchod.eu.

Předseda Svobodných: Brusel nesmí zdražovat auta ani elektřinu
Foto: David Hora
Popisek: Předseda Svobodných Libor Vondráček

„Slyšeli jste o Green Dealu? Bude se vás to totiž týkat. Projekt z Bruselu, který bude stát každého Čecha 60 tisíc ročně. Možná i víc,“ varuje Gregor a připomněl rok 2017, kdy došlo k zákazu vysavačů s příkonem 900W, rok 2018, kdy byl omezen prodeje tašek a rok 2020 spojený se zákazem jednorázových plastů.
 
„Green Deal bude znamenat v roce 2030 omezení uhlíkové stopy o 50 procent, výdaje 965 miliard eur,“ varuje Gregor s tím, že výsledkem by bylo zdražování energií, pohonných hmot a ekologické daně. „Na parametry Green Dealu se nás nikdo neptal, platit za něj ale budeme všichni. Máme poslední šanci dát Green Dealu červenou. Nepromarněte to,“ dodává.
 
 
Celá tisková konference ke shlédnutí zde.
 
Předseda Svobodných Libor Vondráček přiblížit cíl celé akce, což je sesbírat milion podpisů v rámci celé EU. „To je to, co by se mohlo povést, pokud by tato iniciativa byla úspěšná,“ říká Vondráček. 
 
„My samozřejmě víme, že Green Deal je zejména o bussinesu, není to o čištění studánek, není to o tom, že ti lidé mají upřímný zájem o zdravé životní prostředí a určitě si nemyslím, že Česká republika je tak bohatá, aby mohla utratit svoje úspory za podobné projekty a stále více se zadlužovat. A zároveň tím uvrhnout svoje občany, třeba na venkově, do daleko tíživější životní situace, kdy právě lidé, se kterými se setkávám, žijí v menších městech a obcích a moc dobře ví, že bez svého vlastního automobilu by se nedokázali obsloužit a jejich životní úroveň by naprosto klesla,“ varuje předseda Svobodných. 
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…