Předseda Zemanovy strany: Jsme bohatá nevěsta

01.02.2013 8:40

Předseda Zemanovy strany SPOZ Vratislav Mynář je přesvědčen, že se strana dostane v příštích volbách do sněmovny i díky tomu, že z jejích řad vzešel nový prezident České republiky. "Bylo by nelogické, abychom se nedostali do parlamentu," uvažuje.

Předseda Zemanovy strany: Jsme bohatá nevěsta
Foto: spoz.cz
Popisek: Vratislav Mynář

Mynář se do politiky dostal vlastně náhodou. Nikdy politicky aktivní nebyl. Jak uvedl v rozhovoru pro MF Dnes, vždy si vážil dvou osobností: Václava Klause a Miloše Zemana. Když se Zeman rozhodl aktivně vrátit do politiky, oslovili jej kamarádi, jestli by s projektem nechtěl pomoci.

"Když jsem se pak v lednu 2010 setkal poprvé s Milošem Zemanem, velmi na mě zapůsobil. Proto jsem se rozhodl, že mu pomohu, a začali jsme budovat stranu," popisuje Mynář.

Předseda Zemanovy strany je přesvědčen, že v příštích sněmovních volbách SPOZ uspěje. "Byl bych špatným předsedou, kdybych předpokládal, že se nedostaneme do parlamentu. Náznaky jsou pořád jasnější: obrovská nespokojenost s touto vládou a zvolení Miloše Zemana prezidentem. Pokud by byly předčasné volby do měsíce, neumím si představit, že bychom nezískali deset procent. Pokud by byly volby v řádném termínu, netroufnu si odhadnout procenta, ale bylo by nelogické, abychom se do parlamentu nedostali," tvrdí.

Jsme bohatá nevěsta

Mynář nevyvrací spolupráci s ČSSD na celostátní úrovni tak, jak strany spolupracují ve dvou krajích. Ale za určitých podmínek. "Pořád říkáme, že jsme pro ni přirozeným partnerem, ale nebudeme se nikdy podbízet. Jsme dnes bohatá nevěsta, a pokud do nás sociální demokracie nepřestane kopat, nebude nějaké slučování sil možné. Uvítali bychom vstřícné gesto," uvedl předseda SPOZ v rozhovoru pro deník MF Dnes.

Mynář nevylučuje ani spolupráci s komunisty, i když si není jistý, že by to fungovalo. Ale zatím je prý předčasné o takových možnostech uvažovat.

Nově zvolený prezident Miloš Zeman se vrátil po krátkém odpočinku z Vysočiny a o svém týmu má jasno, jména ale zatím prozradit nechce. Pokud by ale požádal Mynáře, aby mu dělal na Hradě tajemníka, předseda strany by o tom rozhodně vážně uvažoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …