Předseda vlády Sobotka bude mít 33 poradců. Jsou prý o polovinu levnější než ti Nečasovi

13.03.2014 12:05

Premiér Bohuslav Sobotka bude mít 33 poradců. Dnes je představil Sobotkův hlavní poradce Vladimír Špidla. Rozhodování ministerského předsedy bude ovlivňovat například rektor pražského Bankovního institutu a bývalý ministr financí Pavel Mertlík. Informoval o tom server iDnes.cz.

Předseda vlády Sobotka bude mít 33 poradců. Jsou prý o polovinu levnější než ti Nečasovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Podle něj bude hlavním politickým poradcem premiéra Otto Novotný, dříve působil jako analytik ČSSD. „Měl bych provádět permanentní analýzu činnosti vlády, jak plní to, k čemu se zavázala v koaliční smlouvě a programovém prohlášení vlády, co se jí daří a co nedaří," citoval server Novotného slova při setkání s novináři ve Strakově akademii. Podle Novotného je současná vláda vládou velké koalice, která bude konfliktní, ale kvůli výsledku voleb prý nemá alternativu.

Server s odvoláním na Špidlu uvedl, že poradci budou stát měsíčně 480 tisíc korun, což je prý asi o polovinu méně než za expremiéra Petra Nečase.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…